LIVE VIDEO Ședință solemnă a Parlamentului

La Parlament se desfășoară o şedinţă solemnă pentru a marca 30 de ani de la adoptarea Constituţiei.

Adăugat: 6 Decembrie 2021
Ultima actualizare:6 Decembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La şedinţa comună solemnă de astăzi a Parlamentului pentru aniversarea a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei vor lua cuvântul preşedintele României, şefii celor două camere legislative, precum şi reprezentanţii grupurilor parlamentare, potrivit unui memorandum al conducerii parlamentului.

De asemenea, în şedinţa programată pentru ora 13:00 va rosti o alocuţiune şi preşedintele Curţii Constituţionale.

Adoptată în anul 1991, revizuită în anul 2003, Constituţia în vigoare este şi în atenţia actualei coaliţii de guvernare.

Liderii UDMR insistă cu modificarea legii fundamentale şi cred că noua majoritate creată în parlament poate susţine un desiderat atât de ambiţios ca introducerea Republicii Parlamentare.

LIVE VIDEO Ședința solemnă a Parlamentului

Aşteptăm, de asemenea, ca deputaţii să reia dezbaterile în comisiile de specialitate asupra proiectului de lege, care impune obligativitatea certificatului verde la locul de muncă atât la stat, cât şi la privat. Respins în octombrie de Senat, proiectul se află pe ordinea de zi a şedinţelor plenare ale Camerei Deputaţilor sub rezerva depunerii raportului final.

La Senat, Comisia de buget are pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, 7 decembrie, adoptarea unor măsuri, cuprinse într-un proiect al USR, menite să răspundă creşterilor de preţuri la energia electrică şi gaze naturale, printre care scăderea cotei TVA la 5% pe o perioadă de 6 luni şi abrogarea accizei aplicate energiei electrice.

Pe agenda parlamentului ar trebui să ajungă pentru dezbatere şi ultima rectificare bugetară aprobată de guvernul condus de Nicolae Ciucă, prin care au fost alocaţi bani, între altele, pentru plata pensiilor şi a salariilor din sistemul bugetar.”Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Decembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza