LIVE VIDEO Prioritățile președinției României la Consiliul UE, prezentate în Parlamentul European

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, în Parlamentul European, priorităţile preşedinţiei române la Consiliul UE.

Adăugat: 15 Ianuarie 2019
Ultima actualizare:15 Ianuarie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La această oră are loc prezentarea punctelor de vedere ale grupurilor europarlamentare, după care premierul român va avea timp la dispoziţie pentru a răspunde afirmaţiilor pe care le vor face aceştia.

Vă reamintesc că România şi-a stabilit priorităţile pe baza a patru piloni: Europa convergenţei, Europa valorilor comune, Europa siguranţei cetăţeanului şi Europa, actor global.

De fapt, preşedinţia română a Consiliului UE se confruntă cu câteva dosare importante. Brexitul - iar aici, mâine, eurodeputaţii vor dezbate acest subiect, după ce vor afla rezultatul de la Londra din această seară legat de acordul Marea Britanie - UE.

Viitorul buget al UE este un alt subiect dificil, mai ales că ţara noastră este foarte interesată în continuarea finanţării corespunzătoare a politicilor de coeziune şi agricole comune. Migraţia, viitorul UE post-Brexit, iată câteva dosare foarte importante, care sunt discutate de miniştrii care o însoţesc pe Viorica Dăncilă aici, la Strasbourg.

În acest moment, în sala plenului se află un număr mic de eurodeputaţi, dar aceştia continuă să sosească, iar noi vom reveni în momentul în care va începe dezbaterea la care participă premierul român.

LIVE VIDEO Discuțiile din Parlamentul EuropeanAutor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Ianuarie 2019


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza