LIVE VIDEO Parlamentul European: Respectarea statului de drept în România

Respectarea statului de drept în România este astăzi obiectul unei rezoluţii pe care urmează să o voteze Parlamentul European de la Strasbourg.

Adăugat: 13 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:13 Noiembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit schiţei documentului, pe lângă evoluţiile legate de justiţie şi lupta anticorupţie, rezoluţia va atinge şi domenii precum intervenţia jandarmilor şi poliţiştilor, la protestul diasporei din 10 august.

Rezoluţia nonlegislativă va însuma punctele de vedere ale Parlamentului European, în urma dezbaterii de luna trecută, cu premierul Viorica Dăncilă, pe tema reformării sistemului judiciar şi a protestelor faţă de modificările la legile justiţiei.

În textul rezoluţiei, se cere Parlamentului şi Guvernului român să contracareze orice măsuri care ar dezincrimina corupţia în funcţie, să pună în aplicare pe deplin toate recomandările Comisiei Europene, GRECO şi Comsiei de la Veneţia şi să se abţină de la orice reformă care ar pune în pericol respectarea statului de drept, inclusiv independenţa sistemului judiciar.

Rezoluţia mai notează motive de îngrijorare privind restricţiile politice ale libertăţii mass media şi condamnă "intervenţia violentă şi disproporţionată a jandarmilor şi poliţiştilor la protestul diasporei din 10 august".

VIDEO: Dezbaterea din Parlamentul EuropeanAutor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Noiembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza