LIVE VIDEO Moţiunea pe sanătate intră la vot în Camera Deputaţilor

Semnatarii moţiunii susţin că problemele sistemului public de sănătate necesită soluţii imediate, pe care executivul şi le-a asumat prin programul de guvernare, dar nu le rezolvă.

Adăugat: 11 Octombrie 2017
Ultima actualizare:11 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Moţiunea simplă pe tema situaţiei din sistemul sanitar iniţiată de parlamentari ai opoziţiei urmează să fie votată astăzi de Camera Deputaţilor.

politicaromaneasca.ro transmite LIVE VIDEO votul din Camera Deputaţilor, în prima pagina din site, playerul video.

Documentul a fost dezbătut ieri în plen, când opoziţia a cerut demisia ministrului Florian Bodog şi soluţii pentru problemele din domeniul medical.

Semnatarii moţiunii susţin că problemele sistemului public de sănătate necesită soluţii imediate, pe care executivul şi le-a asumat prin programul de guvernare, dar nu le rezolvă.

Construcţia a trei spitale regionale se află, în opinia opoziţiei, printre promisiunile amânate.

Criticile au vizat, de asemenea, lipsa echipamentelor şi a investiţiilor în sistemul de sănătate, salarizarea, dar şi inexistenţa prevenţiei.

"Sunt copii care au murit cu zile în România şi dumneavoastră nu aveţi vocaţia răspunderii. Nimeni nu răspunde pentru fărădelegile din sănătate şi credem că pe lista de remaniere a premierului Tudose, în cazul în care nu demisionaţi, ar trebui să vă aflaţi, domnule ministru al sănătăţii, cu prioritate", a spus liderul grupului PNL, Raluca Turcan.

Ministrul sănătăţii, Florian Bodog, a susţinut în schimb, că nu putea rezolva în nouă luni probleme care nu s-au rezolvat în zeci de ani, dar au iniţiat demersuri şi proiecte pe care predecesorii săi nu şi le-au asumat.

"Legea vaccinării, despre care guvernarea tehnocrată a tot vorbit, nu şi-a asumat-o nimeni ca proiect clar, a fost realizată şi aprobată de actualul guvern. Ea se află acum în dezbaterea Parlamentului şi am toată încrederea că specialiştii din cele două comisii din Camera Deputaţilor şi Senat vor lua cele mai bune decizii.", a susținut Florian Bodog.

În răspunsul său, ministrul sănătătii a precizat, de asemenea, că studiile pentru cele trei spitale regionale - Cluj, Craiova şi Iaşi - vor fi finalizate la începutul anului viitor, când va începe şi construcţia.Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza