LIVE UPDATES Ultimul drum al Reginei Ana

Funeraliile Reginei Ana începute sâmbătă dimineață la Palatul Regal din București și au luat sfârșit după ora 16.00 la Curtea de Argeș, acolo unde este înmormântată Regina Ana.

Adăugat: 13 August 2016
Ultima actualizare:13 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Ceremonie religioasă în faţa Palatului Regal. Sursa: Captură TV
trimite pe mail

Ora 16.28. La Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş s-a încheiat slujba de înmormântare a Reginei Ana.

Sicriul a fost ridicat în aplauzele celor care au asistat la ceremonia religioasă a înmormântării,  iar soldaţii îmbrăcaţi în haine de gală au luat sicriul de o parte şi de alta a lui şi îl duc încet în noua necropolă regală, transmite reporterul RRA, Cristian Curte.

Ora 16.00 La Curtea de Argeş a ajuns, cu câteva minute înaintea orei 16.00,  cortegiul funerar al Reginei Ana.

Cortegiul funerar care poartă sicriul în care se află trupul neînsufleţit al Reginei Ana a ajuns la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş, în aplauzele a sute de oameni, care au aruncat flori înaintea maşinii mortuare şi au fluturat drapele.

A început slujba de înmormântare, oficiată de ÎPS Calinic, episcopul Argeşului şi Muscelului, împreună cu alţi ierarhi şi preoţi.

FOTO: Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana este depus pe catafalcul din fața Catedralei Arhiepiscopale şi Regale din Curtea de Argeş

Ora 14.00 La Curtea de Argeş este aşteptat să ajungă în aproximativ trei sferturi de oră cortegiul funerar al Reginei Ana, astfel încât în jurul orei 15:00 să aibă loc înmormântarea în noua Catedrală Ortodoxă.

Ora 12.20 Cortegiul funerar părăseşte Bucureştiul şi se îndreaptă spre Curtea de Argeş.

Ora 12.02 Maşina mortuară care este flancată de 12 jandarmi călare, a străbătut  Bulevardul Magheru,  Piaţa Romană şi se îndreaptă spre Arcul de Triumf.  Cortegiul funerar merge cu viteză redusă şi va părăsi în scurt timp Bucureştiul.

Foare multe persoane s-au aşezat pe traseul de deplasare al cortegiului, şi aici, la Piaţa Romană, pe B-dul Magheru au ajuns înt-un număr destul de mare, transmite reporterul RRA, Ramona Alexandrescu.

La nivelul Poliţiei Române se acţionează în sistem integrat, fiind agrenaţi poliţişti din cadrul structurilor centrale ale Poliţiei Române, Poliţiei Capitalei, dar şi de la  Inspectoratele de Poliţie Judeţene Argeş, Dâmboviţa, Ilfov şi Prahova.

Sunt forţe impresionante de ordine pe străzi. La fiecare intersecţie se află echipaje mixte ale poliţiei şi jandarmeriei. Poliţiştii rutieri asigură fluenţa traficului rutier şi pietonal pe traseul de deplasare al cortegiului funerar şi s-au luat măsuri de restricţionare şi deviere a traficului rutier.

Brigada Autostrăzi şi Misiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române asigură însoţirea cortegiului funerar pe toată perioada deplasării, pe drumurile publice, pentru evitarea unor evenimente rutiere.

Ora 11.40 Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana este purtat în maşina mortuară, cu viteză redusă, până la Arcul de Triumf, după care la Curtea de Argeş, acolo unde va fi înmormântată Regina Ana, în cursul după-amiezii. 

Mai multe restricţii de circulaţie sunt instituite în centrul Capitalei în timpul ceremoniei funerare a Reginei Ana şi pe durata deplasării cortegiului.

Până la ora 14:00 traficul rutier este restricţionat pe Calea Victoriei, între Piaţa Victoriei şi Str. Ion Câmpineanu, precum şi pe străzile adiacente.

Începând cu orele 11:30 restricţiile se vor extinde spre Arcul de Triumf, B-dul Ion Mihalache, Şoseaua Chitila, DN 7, unde se va intra pe raza Judeţului Ilfov.

Foto: Maşina mortuară străbate Bucureştiul.

Foto: Sicriul Reginei Ana, purtat pe umeri spre maşina mortuară.

Ora 11.00 Ceremoniile funerare de la Bucureşti ale Reginei Ana au ajuns în punctul culminant.

Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost  scos din Palatul Regal, este aşezat pe catafalcul din Piaţa Palatului Regal,din faţa statuii lui Carol I.

Este acoperit sicriul cu un steag tricolor cu stemă regală.

Slujba de recviem catolic este oficiată de Arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu de Bucureşti şi de Episcopul greco-catolic de Bucureşti, Mihai Frăţilă.

Guvernul României este reprezentat  la funeraliile regale, de premierul Dacian Cioloş şi de mai mulţi miniştri.

Asistă, de asemenea, membrii Casei Regale a României şi reprezentanţi ai altor case regale străine.

Câteva mii de persoane au ţinut să participe la funeraliile Reginei Ana.

Foto: Ceremonia religioasă din faţa Palatului Regal

Ora 10.00 Funeraliile Reginei Ana încep în scurt timp la Palatul Regal din Bucureşti, unde este depus sicriul cu trupul neînsufleţit.

O scurtă slujbă religioasă va avea loc în Sala Tronului, în prezenţa familiei regale române, a reprezentanţilor unor familii regale străine şi a oficialităţilor statului român.

În Piaţa Palatului din Bucureşti au început să vină oamenii care vor participa la funeraliile Reginei Ana.

Sicriul Anei de România se găseşte acum în Sala Tronului din Palatul Regal, acolo unde s-a aflat în ultimele trei zile.

Peste 30 de minute, în interior va fi rostită o rugăciune de pomenire ortodoxă, în prezenţa patriarhului Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, iar peste aproximativ o oră, sicriul va fi aşezat în Piaţa Palatului, în faţa statuii Regelui Carol I.

Aici va avea loc slujba de înmormântare în rit catolic, oficiată de arhiepiscopul Ioan Robu de Bucureşti.

Gardul Palatului Regal este străjuit, pe o lungime de câteva zeci de metri, de florile şi lumânările pe care oamenii le-au adus zilele trecute în semn de preţuire pentru Regina Ana.Autor:
Remus Rădulescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
13 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza