LIVE UPDATES Audieri-maraton ale miniștrilor propuși în Guvernul Cioloș

Miniștrii propuși de Dacian Cioloș au fost audiați în Comisiile de specialitate ale Parlamentului și au primit aviz favorabil. Audierea lui Vasile Dâncu a fost amânată pentru marți.

Adăugat: 16 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:16 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Petre Tobă, ministrul desemnat pentru Ministerul Afacerilor Interne
trimite pe mail

UPDATE 21.00 Marius Bostan a primit aviz favorabil pentru a ocupa postul de ministru al Comunicațiilor.

Privatizarea Poștei Române trebuie reluată, a declarat ministrul desemnat, Marius Bostan, propus pentru portofoliul Ministerul Comunicațiilor și Societate Informațională.

Totuși pentru ca Poșta Română să fie atractivă pentru investitori e nevoie de stabilizarea companiei, întărirea managementului și clarificarea unor lucruri legate performanța acesteia, informează redactorul RRA, Alexandru Lancuzov.

Întrebat despre adoptarea legii Big Brother, Marius Bostan a spus că optează pentru un just echilibru între interesul de stat şi interesul cetăţeanului.

AUDIO Marius Bostan

UPDATE 20.49 Cristina Guseth a primit luni aviz favorabil în Comisiile de specialitate reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru ocuparea funcţiei de ministru al Justiţiei.

Cristina Guseth a vorbit despre prioritatile sale preluate din strategia 2015-2020, MCV precum  îmbunătățirea managementului instantelor, un  sistem IT mai performant. Selectia magistraților se va face pe  transparență, meritocrație si competitivitate, informează redactorul RRA, Petruța Dinu.

UPDATE 20.43 Cristiana Pasca Palmer, propusă pentru portofoliul mediului, a trecut de comisiile parlamentare cu un singur vot împotrivă.

Prioritatea sa este includerea problematicii mediului în restul politicilor guvernamentale, de la economie şi industrie până la educaţie şi transport, conform principiului că mediul este parte componentă a ideii de dezvoltare sustenabilă, transmite redactorul RRA, Bogdan Isopescu.

UPDATE 20.41 Medicul Patriciu Achimaş Cadariu, propus pentru funcţia de Ministru al Sănătăţii, a primit avizul comisiilor parlamentare de specialitate, fiind validat cu 25 voturi pentru şi o abţinere.

În faţa comisiilor de sănătate, Patriciu Achimaş Cadariu, a vorbit despre un sistem de sănătate în centrul căruia stau pacienţii şi specialiştii, informează redactorul RRA, Marilena Frâncu.

UPDATE 20.16 Ioan Dragoş Tudorache, propus pentru postul de şef al Cancelariei primului ministru, a primit aviz favorabil din partea Comisiilor parlamentare pentru administraţie publică, la vot înregistrându-se doar o abţinere.

El a declarat că este o noutate a Cabinetului Cioloş ca şeful Cancelariei să fie şi membru al Guvernului, iar rolul său va fi acela de a asigura metode noi de colaborare între ministere şi o coeziune a proiectelo, informează redactorul RRA, Angela Matei.

UPDATE 19.34 Dan M. Costescu, propus ministru al Transporturilor, a primit  aviz favorabil din partea comisiilor reunite ale Parlamentului, cu 37 voturi pentru și două împotrivă, informează redactorul RRA, Alexandru Lancuzov.

El a declarat că va continua procesul de privatizare al CFR Marfă, dar "nu cu orice preț".

Deputatul PNL Alexandru Nazare (fost ministru al Transporturilor) a atras atenția asupra slabei absorbții a fondurilor europene la nivelul întregului minister .

UPDATE 18.34 Victor Grigorescu, propus pentru portofoliul energiei, a trecut de comisiile parlamentare cu 36 de voturi, în condiţiile în care nu a fost nici o abţinere şi niciun vot împotrivă.

Deşi nu a avansat un termen pentru finalizare, Victor Grigorescu declara că prioritatea mandatului său este strategia energetică a României, document pentru care a fost conceput al patrulea caiet de sarcini în mandatul ultimului ministru, transmite redactorul RRA, Bogdan Isopescu.

În opinia sa, România trebuie să păstreze un mix energetic echilibrat cu o reprezentare a tuturor resurselor, inclusiv cea a cărbunelui, pe care il considera parte a segmentului de siguranţă energetică.

UPDATE 16.51 Anca Dragu Paliu, propusă pentru funcţia de ministru al Finanţelor Publice, a fost  validată în unanimitate de comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Ea a precizat că este nevoie de un plan serios de reforme structurale pentru continuarea creșterii economice și punerea ei pe baze sustenabile, transmite reporterul RRA, Iulian Olescu.

Paliu a spus că  bugetul pentru 2016 va ține cont de toate măsurile deja legiferate, inclusiv noul Cod Fiscal si majorarile salariale adoptate.

AUDIO Anca Dragu Paliu

UPDATE 16.45 Costin Grigore Borc, propus pentru funcțiile de vicepremier și ministru al economiei și comerțului a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate din Parlament.

Creșterea competitivității economiei românești, prin crearea unui cadru pentru o dezvoltare economică sănătoasă, este obiectivul principal asumat de Costin Grigore Borc.

El a vorbit despre avantajele naturale și economice ale României precum și de talentul și expertiza românilor din țară și din diaspora ca premise pentru această dezvoltare economică, informează redactorul RRA, Alexandru Lancuzov.

AUDIO Costin Grigore Borc

UPDATE 15.30 Comisiile parlamentare de specialitate l-au avizat favorabil cu 39 de voturi pentru și 4 împotrivă pe Dan Stoenescu, propus de premierul desemnat, Dacian Cioloș, ca ministru delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni.

Dan Stoenescu consideră ca diaspora va reprezenta o prioritate pentru noul Guvern şi că relaţia cu Republica Moldova este primordială.

De asemenea, și-a exprimat convingerea că noul Guvern va sprijini posibilitatea ca toţi românii de peste hotare să îşi exercite dreptul la vot.

AUDIO Dan Stoenescu

UPDATE 15.30 Cu 40 de voturi pentru, unul împotrivă și o abținere, Lazăr Comănescu a fost avizat de comisiile parlamentare de specialitate pentru functia de ministru al afacerilor externe, informează redactorul RRA, Oana Bâlă.

În cadrul audierilor, Lazar Comănescu a vorbit despre prioritatile sale printre care se numara  consolidarea profilului României în NATO şi in Uniunea Europeana, pregătirea preşedinţiei româneşti a Consiliului Uniunii Europene, parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, dar si consolidarea dimensiunii economice a politicii externe româneşti.

AUDIO Lazăr Comănescu

UPDATE 14.30 Ministrul desemnat pentru portofoliul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a primit, cu puţin timp în urmă, avizul comisiilor reunite de specialitate, potrivit sursei citate, informeză redactorul RRA, Amalia Bojescu.

Anterior, Petre Tobă, ministrul desemnat pentru Ministerul Afacerilor Interne, a primit în unanimitate aviz favorabil din partea membrilor Comisiilor de specialitate din Parlament.

El a declarat că prioritatea sa în acest  mandat este creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

Petre Tobă, a mai precizat că va colabora cu cele două comisii şi va fi prezent în Parlament pentru a da explicaţii legate de activitatea sa la Ministerul Afacerilor Interne.

Preşedintele Comisiei de apărare, din Camera Deputaţilor, Ion Mocioalcă, a declarat că pe ministrul Petre Tobă îl aşteaptă anul viitor două examene importante , respectiv organizarea alegerilor locale şi parlamentare.

Parlamentul se va reuni marți dimineaţă de la ora 10.00, în şedinţă comună, a anunţat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu, Luminița Voinea
Adăugat:
16 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza