Liderii USL continuă lupta cu Traian Băsescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus că doreşte să transmită două mesaje: că unitatea USL este mai puternică decât oricând şi că Uniunea se va lupta cu regimul Băsescu până când acesta va fi eliminat.

Adăugat: 21 August 2012
Ultima actualizare:21 August 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul USL a afirmat, marţi, la sediul USL, alături de Victor Ponta şi Daniel Constantin, că ceea ce doreşte să comunice ţine de unitatea Uniunii Social Liberale, care este mai presus de orice îndoială şi mai puternică decât oricând.  
    
"Fără îndoială, este o zi grea pentru toţi românii care cred în democraţie în România, e un moment de frustrare, de nemulţumire, de dezamăgire pentru toţi acei oameni care cred că votul lor contează", a spus preşedintele PNL.
    
Antonescu a menţionat că USL va rămâne unită şi fidelă proiectelor sale politice, pe care le va aplica prin intermediul Guvernului şi Parlamentului.
    
Al doilea mesaj fundamental, a spus Antonescu, este că lupta USL cu regimul Băsescu continuă, până când acest regim va fi "eliminat".
    
Liderul USL a explicat că regimul Băsescu înseamnă "oameni şi instituţii conduse de oameni contrar spiritului legii, ignorând voinţa populară, votul oamenilor şi Constituţia".
    
"Asta înseamnă regimul Băsescu, sfidarea a ceea ce vor oamenii şi încălcarea prin forţă a unor realităţi socio-politice", a mai menţionat liderul liberal.      

El a reluat apelul faţă de români să nu-şi piardă speranţa şi să nu se îndoiască de valorile democratice, subliniind că lupta politică cu Traian Băsescu continuă.
    
Antonescu a comentat decizia CCR privind invalidarea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu afirmând că voinţa a "şase politruci" a învins votul a 8,5 milioane de români.
    
"Astăzi pare că voinţa a şase politruci, cu tot imensul lor aparat de susţinere, a învins voinţa a 8,5 milioane de oameni. Datoria noastră este să ne batem până la capăt", a adăugat Antonescu.

Marti, într-o şedinţă scurtă a celor nouă judecători, Curtea Constituţională a decis, cu şase voturi contra trei, invalidarea referendumului.

Judecătorii CCR au mai decis că referendumul s-a desfăşurat corect, dar nu a fost îndeplinit cvorumul de 50 la sută plus unu.

În urma deciziei CCR, preşedintele Traian Băsescu urmează să revină la Cotroceni.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
21 August 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza