Liderii UE salută victoria lui Donald Trump

Într-un mesaj comun, cei doi lideri ai Uniunii Europene au vorbit de un parteneriat strategic cu Statele Unite, care îşi are rădăcinile în valorile comune ale libertăţii, drepturilor omului şi democraţiei.

Adăugat: 9 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:9 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cel al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, afirmă, într-o scrisoare comună, că acum este mai important ca oricând ca relaţiile transatlantice să fie consolidate, pentru a face faţă terorismului internaţional, ameninţărilor la adresa suveranităţii Ucrainei şi schimbărilor climatice.

Cei doi lideri europeni l-au felicitat pe Donald Trump pentru victoria sa la alegerile prezidenţiale şi i-au îndemnat să vină în Europa cât mai curând, pentru o convorbire în vederea "trasării cursului relaţiilor noastre pentru următorii patru ani".

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru politică externă, Federica Mogherini, a scris pe Twitter: "Relaţiile UE-SUA sunt mai profunde decât orice schimbare în politică".

Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, a declarat că votul americanilor a fost "un vot de protest" similar Brexitului. "A început timid, dar acesta este ca un val, un val de protest care îl va conduce pe Trump la Casa Albă", a declarat Schulz pentru postul de radio francez Europe 1.Autor:
Rador
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza