Liderii partidelor se pregătesc pentru consultările de luni cu preşedintele Iohannis

Partidele parlamentare îşi pregătesc tematica pe care o vor aborda în consultările cu preşedintele României, Klaus Iohannis, care sunt programate să se desfăşoare, luni, 20 aprilie, la Palatul Cotroceni.

Adăugat: 16 Aprilie 2015
Ultima actualizare:16 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Palatul Cotroceni
trimite pe mail

Liderul PSD, premierul Victor Ponta va conduce delegaţia PSD care va merge luni la consultările iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis.

În ceea ce-i priveşte pe liberali, aceştia au anunţat că vor susţine în cadrul discuţiilor de la Cotroceni introducerea votului prin corespondenţă pentru românii din străinătate, modificarea legii de finanţare a partidelor politice în acord cu observaţiile exprimate de şeful statului, precum şi urgentarea procedurilor parlamentare privind ridicarea imunităţii aleşilor care au probleme cu legea.

Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt al PNL a precizat că partidul său a şi depus la Parlament proiectul privind ridicarea imunităţii aleşilor.

"PNL a redactat şi a depus în Parlament acest proiect, l-a înaintat tuturor partidelor parlamentare, pentru a-l susţine în viitorul apropiat. PNL va susţine încă o dată în faţa preşedintelui proiectul legislativ care propune proceduri accelerate şi transparente de ridicare a imunităţilor parlamentarilor. Soluţia noastră legislativă presupune un răspuns ferm şi prompt la solicitările justiţiei în termen de 48 de ore", a declarat Ionuţ Stroe.

Şi UDMR va da curs invitaţiei preşedintelui Klaus Iohannis.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune însă că punctele de vedere ale formaţiunii vor fi făcute publice după finalizarea discuţiilor de luni.

Amintim că preşedintele Klaus Iohannis a trimis joi partidelor parlamentare, invitaţii la consultări legate de stadiul legislaţiei electorale şi de procedurile privind încuviinţarea cererilor de ridicare a imunităţii parlamentareAutor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza