Liberalizarea vizelor pentru Canada, din nou în discuţia premierilor român şi canadian

Premierul Dacian Cioloş a avut la New York a doua rundă de convorbiri din acest an, cu omologul său canadian, Justin Trudeau.

Adăugat: 21 Septembrie 2016
Ultima actualizare:21 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: gov.ro
trimite pe mail

Ca şi la precedenta lor întâlnire din iunie de la Ottawa, tema centrală a fost liberalizarea vizelor pentru români.

Premierii român şi canadian au discutat şi despre contribuţia Canadei la operaţionalizarea deciziilor luate la Summitul NATO de la Varşovia, privind întărirea flancului estic al Alianţei, cu precădere la Marea Neagră.

După o zi densă, în care premierul Dacian Cioloş a participat atât la deschiderea lucrărilor celei de-a 71-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, cât şi la o serie de reuniuni dedicate fie primei aniversări de la adoptarea agendei 2030, fie a crizei globale a refugiaţilor, şeful Executivului român a avut ieri şi o serie de întrevederi cu preşedinţii Egiptului, Finlandei, dar şi cu omologul să canadian, Justin Trudeau.

Astăzi, programul premierului va debuta cu o întâlnire în jurul orei 18:00, ora Bucureştiului, cu reprezentanţii principalelor organizaţii evreieşti din Statele Unite, pentru ca ulterior să aibă şi două întrevederi bilaterale cu preşedintele Elveţiei şi al Palestinei, Mahmoud Abbas.

Cel mai important moment al zilei va fi, fără îndoială, susţinerea de către şeful Executivului român a alocuţiunii naţionale în faţa liderilor prezenţi la sesiunea Adunării Generale a ONU.

La finalul zilei, premierul Dacian Cioloş se va întâlni şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti din New York, informează trimisul Radio România la New York.
 Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza