Liberalii vor să facă o alianţă împotriva PSD la alegerile parlamentare

PNL a început discuţiile cu mai multe partide, printre care UNPR şi UDMR, pentru crearea unei platforme comune care să se opună PSD.

Adăugat: 23 Iunie 2016
Ultima actualizare:23 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Alina Gorghiu, copreşedinte PNL
trimite pe mail

Liberalii discută în aceste zile cu partidele parlamentare despre crearea unei platforme comune pentru legislativele din toamnă care să se opună social-democraţilor.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat pentru adevărul.ro că lunea viitoare, conducerea partidului va analiza rezultatul acestui dialog

"Am discutat şi cu PSRO, am discutat şi cu Valeriu Steriu, am discutat şi cu Daniel Fenechiu, am discutat cu partidele politice parlamentare, cu UDMR-ul avem discuţii constante, cu toate partidele politice parlamentare, pentru a vedea dacă şi în ce termeni putem colabora în viitor. În afară de PSD, cred că poate fi un partener de dialog orice partid politic", a spus Alina Gorghiu.  

De cealaltă parte, PSD aşteaptă ca UNPR să se decidă până la alegeri dacă menţine alianţa cu social-democraţii.

Preşedintele Liviu Dragnea este de părere că informaţiile vehiculate în spaţiul public referitoare la întâniri şi contacte între liberali şi UNPR pot dăuna relaţiei dintre UNPR şi PSD

"Sigur că au apărut aceste îndoieli, am avut aseară o discuţie cu domnul Steriu şi mi-a zis că din din punctul dumnealui de vedere, nu are de gând să facă nicio fuziune sau nicio colaborare cu PNL-ul. Eu aştept doar o declaraţie publică foarte fermă. Vreau să port discuţii despre alegerile din toamnă cu parteneri în care să am încredere sută la sută, să nu existe echivoc", a subliniat liderul PSD.

Liviu Dragnea a mai spus că PSD poartă negocieri cu UDMR în unele judeţe pentru formarea de majorităţi în consilii.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
23 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza