Liberalii vor contesta la CCR Comisia specială pentru legile justiției

Liberalii consideră că această Comisie comună specială a fost constituită în mod eronat cu încălcarea dispoziţiilor regulamentului şedinţelor comune.

Adăugat: 27 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:27 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liberalii vor contesta la Curtea Constituţională înfiinţarea Comisiei parlamentare speciale pentru legile justiţiei.

Demersul este generat de respingerea propunerii PNL de a transmite Comisiei de la Veneţia o solicitare unitară din partea Parlamentului României de a analiza modificările aduse acestor legi.

"Comisia comună specială a fost constituită în mod eronat cu încălcarea dispoziţiilor regulamentului şedinţelor comune. Dacă veţi parcurge regulamentul şedinţelor comune veţi observa că o comisie comună specială nu poate prezenta rapoarte decât plenului comun, or plenul comun nu poate dezbate şi nu poate legifera în acest domeniu, în domeniul justiţiei, pentru că nu are competenţă, competenţa plenului comun de a legifera se reduce la două sau trei activităţi, respectiv, revizuirea Constituţiei, chestiunile legate de adoptarea legii bugetului şi adoptarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor", a spus deputatul liberal, Gabriel Andronache.

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, preciza, în urmă cu o lună, că nu va mai solicita punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia în ceea ce priveşte modificarea legilor justiţiei, întrucât proiectul va fi asumat de Parlament şi este atributul Legislativului să facă această sesizare, notează redactorul RRA, Mugur Mihăiţă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza