Liberalii susţin actualizarea legislaţiei pe tema securităţii naţionale

Co-liderii PNL, Alina Ghorghiu şi Vasile Blaga au declarat, dupp consultările de la Palatul Cotroceni pe tema securităţii naţionale, că e nevoie de o actualizare a legislaţiei.

Adăugat: 12 Aprilie 2016
Ultima actualizare:12 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Copreşedinţii PNL, Alina Ghorghiu şi Vasile Blaga
trimite pe mail

Noile legi ale siguranţei naţionale trebuie alcătuite ajutorul tuturor formaţiunilor parlamentare, pentru a nu mai fi un eşec aşa cum s-a întâmplat cu pachetul precedent.

Este concluzia liderilor PNL, Alina Ghorghiu şi Vasile Blaga, după discuţiile de astăzi, pe această temă, cu preşedintele Klaus Iohannis.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat că liberalii îşi doresc un echilibru între respectarea dreptului la viaţă privat al cetăţenilor şi siguranţa naţională, aşa că vor participa, alături de celelalte formaţiuni politice, la dezbaterile din comisia parlamentar care va fi constituită pentru a discuta, într-o primă fază, despre Legea antiterorism, cea privind cartelele preplătite şi cea referitoare la securitatea cibernetică.

"Concluzia cea mai importantă este aceea că este nevoie de actualizarea legislaţiei, doi - că această ajustare nu poate fi făcută la iniţiativa unui singur grup parlamentar. De aceea, delegaţia PNL a agreat să participăm alături de reprezentanţii celorlalte partide în comisia care va genera noua legislaţie", a spus Ghorghiu. 

La rândul său, copreşedintele liberal, Vasile Blaga, a spus că PNL va desemna două persoane care să facă parte din comisie şi se va asigura că aceştia îşi vor continua activitatea şi în viitorul parlament.

Pe de altă parte, el este de părere că trebuie să existe o singură comisie parlamentară, care să reglementeze activitatea serviciilor de informaii.

Ultimii care intră astăzi la consultări cu preşedintele Klaus Iohannis sunt reprezentanţii UDMR.

Discuţiile vor continua şi mâine, cu UNPR, ALDE şi cu grupul minorităţilor naţionale. 

Anterior şeful statului a avut consultări şi cu Partidul Social Democrat.

Preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, a anunţat, la finalul discuţiilor, că PSD s-a oferit să participe direct la elaborarea celor trei noi inţiative legislative privind securitatea naţională, astfel încât  actele normative să fie adoptate pană la sfarştul actualei sesiuni parlamentare.

AUDIO Declaraţiile liderilor PNL Alina Ghorghiu şi Vasile BlagaAutor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Oana Bâlă
Adăugat:
12 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza