Liberalii îşi retrag semnăturile de pe moţiunea de cenzură

Anunţul a fost făcut, luni, după şedinţa Biroului Politic Central al PNL, de preşedintele Crin Antonescu, care a precizat că liberalii nu vor să legitimeze demersul Guvernului pe Legea educaţiei.

Adăugat: 29 Noiembrie 2010
Ultima actualizare:29 Noiembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul liberal a declarat că, angajarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei este neconstituţională, aşa cum o califică şi decizia Curţii Constituţionale.


"Nu putem continua o moţiune de cenzură care ar legitima tocmai angajarea Guvernului. Parlamentarii liberali îşi vor retrage semnăturile şi consideră că guvernul, primul-ministru, dacă persistă în asumare, înseamnă că este în afara legii" a mai spus .


Crin Antonescu s-a arătat surprins, de faptul că, parlamentarii PSD nu vor face acelaşi lucru şi a susţinut că deputaţii şi senatorii PNL nu vor participa la dezbaterea moţiunii pe educaţie dacă acest lucru va avea loc.

 

"Dacă PSD a decis aşa, este decizia lor, nu o schimbă pe a noastră, sunt cumva surprins pentru că văzusem chiar de la oameni din PSD aceeaşi interpretare ca a noastră, de exemplu interpretarea unui jurist eminent ca profesorul Alexandru Athanasiu, dar mai mult de atât nu comentez, fiecare partid are deciziile sale" a adăugat, Crin Antonescu.


Liberalii vor moţiune pe legea salarizăriiCrin Antonescu, a mai spus că, împreună cu ceilalţi parlamentari din Opoziţie, PSD, PC, liberalii intenţionează iniţierea unei de cenzură, pe angajarea răspunderii Guvernului la Legea salarizării.


"Am stabilit la nivelul conducerii centrale a partidului că pentru aceste legi pe teme majore de interes public major, legea salarizării, moţiunea de cenzură, evident legea educaţiei la Senat, care sperăm să intre astăzi în dezbaterea plenului la Senat, legea pensiilor şi, desigur, nu în ultimul rând, legea bugetului de stat, vom participa şi ne vom susţine punctele de vedere la toate şedinţele, fie ale camerelor separate, fie ale camerelor reunite " a explicat Crin Antonescu.


El a adăugat că, chiar şi în aceste condiţii, PNL aşteaptă, ca  preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, să demisioneze sau să fie înlocuită de la conducerea Camerei de către Partidul Democrat-Liberal.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Petruţa Obrejan
Reporter:
Petruţa Obrejan
Adăugat:
29 Noiembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza