Liberalii își aleg organsimele de conducere

După congresul de sâmbătă, PNL se va reuni din nou în şedinţă pentru a vota componenţa Biroului Executiv, alcătuit din prim-vicepreşedinţi, vicepreşedinţi şi un secretar general.

Adăugat: 26 Septembrie 2021
Ultima actualizare:27 Septembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Candidaţii propuşi de preşedintele PNL, Florin Cîţu, pentru funcţiile de conducere din eşalonul doi au câştigat pe linie competiţia internă din partid.

Dan Vîlceanu este noul secretar general al formaţiunii. Pentru funcţiile de prim-vicepreşedinte şi vicepreşedinte au fost candidaţi din ambele tabere, însă cei propuşi de fostul preşedinte, Ludovic Orban, nu au reuşit să câştige, mulţi dintre ei s-au retras chiar astăzi din competiţie,  - notează reporterul Amalia Bojescu.

------------------------------------------

Premierul Florin Cîţu este noul preşedinte al PNL. El a câştigat competiţia internă cu rivalul său, Ludovic Orban, la o diferenţă de 1.000 de voturi.

La fel ca şi campania dusă de cei doi, congresul desfăşurat la centrul Romexpo din Capitală a fost tensionat, cu replici dure şi acuzaţii reciproce.

Critici către liberali au venit şi din partea preşedintelui Klaus Iohannis, invitat la congres, în timp ce lliderul UDMR, Kelemen Hunor, a făcut apel la refacerea coaliţiei de guvernare.

Astăzi vor fi alese noile organisme de conducere ale partidului, după cum transmite reporterul RRA Alina Bordeiaşu.

Noul preşedinte PNL, premierul Florin Cîţu, a promis că va aduce un suflu nou în partid şi s-a declarat pregătit pentru un mod diferit de a face politică. Florin Cîţu le-a transmis liberalilor că exclude orice alianţă cu PSD.

Florin Cîţu: Vă promit că voi fi preşedintele tuturor liberalilor, indiferent pentru cine aţi votat. Suntem un partid unit şi vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic, PSD. Să ştiţi că aceasta nu a fost doar o campanie, a fost o mişcare, care începe cu Partidul Naţional Liberal, şi o mişcare care va schimba România în bine.

Premierul a mai spus că va face tot ce este posibile ca, prin negocieri, coaliţia de guvernare cu USR PLUS şi UDMR să meargă mai departe.

La rândul său, Ludovic Orban a susţinut că va continua să promoveze şi să apere valorile liberale. El a anunţat însă că va renunţa la şefia Camerei Deputaţilor.

Ludovic Orban: Vreau să vă anunţ de acum că demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va fi luni, la prima oră, pe masa preşedintelui ales, Florin Cîţu. Şi vreau să vă mai spun un lucru: din momentul de faţă, între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat.

Astăzi, PNL se va reuni din nou în şedinţă pentru a vota componenţa Biroului Executiv, alcătuit din prim-vicepreşedinţi, vicepreşedinţi şi un secretar general.

Mandatul întregii conduceri PNL, în frunte cu preşedintele Florin Cîţu, este de patru ani.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Septembrie 2021
Ultima actualizare:
27 Septembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza