Liberalii continuă până la capăt discuţiile pentru susţinerea Guvernului Ciucă

Cu PSD şi USR, care au anunţat că nu vor vota un cabinet minoritar, negocierile se anunţă şi mai dificile decât până acum.

Adăugat: 31 Octombrie 2021
Ultima actualizare:31 Octombrie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Nicolae Ciucă. Foto: www.facebook.com/IonelNicolaeCiuca
trimite pe mail

Liberalii spun că vor continua până la capăt discuţiile pentru susţinerea guvernului la votul de învestitură.

Cu PSD şi USR, care au anunţat că nu vor vota un cabinet minoritar, negocierile se anunţă şi mai dificile decât până acum, dar premierul desemnat Nicolae Ciucă încă mai speră că va reuşi să adune numărul minim de voturi cu argumentul că sunt multe crize de rezolvat pentru siguranţa românilor.

Nicolae Ciucă: Nu putem să facem abstracţie de cifre, dar am convingerea că guvernul, în actuala formulă, cu actualul program, va întruni minimum necesar de voturi, mergând pe responsabilitatea, pe stabilitatea şi nevoia de a rezolva problemele cetăţenilor români. Suntem datori să discutăm, negocierile şi discuţiile trebuie să continue până în ultimul moment.

PNL avea 128 de mandate în legislativ, aceasta înainte ca mai mulţi deputaţi şi senatori liberali să părăsească grupurile parlamentare. UDMR are 30 de mandate, iar Minorităţile, 18.

În total ar fi maximum 176 de voturi din cele 234, necesare pentru aprobarea guvernului, aşa că Nicolae Ciucă ar mai avea nevoie de cel puţin 58 de voturi pentru a deveni premier.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 Octombrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza