Liberalii au depus o moţiune simplă pe tema alocaţiilor pentru copii

PNL a depus luni la Senat o moţiune simplă pe tema alocaţiilor pentru copii.

Adăugat: 11 Mai 2015
Ultima actualizare:12 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Alina Ghorghiu, co-preşedintele PNL
trimite pe mail

Preşedintele de şedinţă, social-democratul Ioan Chelaru, a constatat că este îndeplinit numărul de semnături solicitat de regulament şi a anunţat că documentul PNL va fi depus la preşedintele Senatului pentru a fixa un termen de dezbatere.

El a avansat ideea că documentul va putea fi dezbătut în şedinţa de plen de luni, 18 mai.

AICI TEXTUL MOTIUNII SIMPLE A PNL

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a acuzat Ministerul Muncii că nu este preocupat de situaţia familiilor din România, în condiţiile în care suma acordată nu a mai fost modificată de peste şase ani.

"Astăzi la Senat va fi depusă o moţiune simplă pe tema alocaţiilor pentru copii. Mă doare foarte tare că în fruntea ministerului se află o persoană care nu este preocupată de situaţia familiilor din România", a anunţat Gorghiu.

Co-preşedintele PNL a explicat că, potrivit datelor statistice, în România, alocaţia pentru copii este de doar 42 de lei.

Alina Ghorghiu a făcut comparaţie cu alte ţări din Uniunea Europeană, arătând că în Belgia  alocaţia pentru primul copil este de  77 de euro şi 143 de euro pentru cel de-al doilea şi 212 de la al treilea, iar Ungaria alocă 63 de euro pentru un copil şi 101 euro pentru copii cu dizabilităţi.

'Din păcate, dacă nu rezolvăm această problemă - proiectul PNL există în Camera Deputaţilor, fac apel la PSD să-l voteze -, vom fi catalogaţi o ţară care şi-a abandonat copii", a mai spus co-preşedintele PNL.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alina Stănuţă
Adăugat:
11 Mai 2015
Ultima actualizare:
12 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza