Liberalii atacă la CCR votul în cazul lui Dan Şova

PNL a contestat, joi, la Curtea Constituţională hotărârea adoptată, de Senat, cu privire la rezultatul votului exprimat în cazul Dan Şova.

Adăugat: 23 Aprilie 2015
Ultima actualizare:23 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Tudor Barbu, viceliderul senatorilor PNL
trimite pe mail

Viceliderul senatorilor liberali, Tudor Barbu, a declarat că această hotărâre sfidează Constituţia României şi legile ţării.

"Este caz unic în istoria post-decembristă să ieşi în faţa presei tu, Călin Popescu Tăriceanu, tu, Victor Ponta, oricine din arcul guvernamental, să spui că te-ai bazat pe un articol dintr-un Regulament evident neconstituţional prin faptul că a fost modificat chiar de Senatul României ca fiind neconstituţional, să invoci o lege care se referă la Statutul deputaţilor şi senatorilor - evident neconstituţională, ca dovadă că a fost modificată prin votul senatorilor în unanimitate. Deci senatorii ştiau că este o lege neconstituţională", a spus Barbu.

Mai mult, Tudor Barbu l-a acuzat pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu că acesta ar fi  ştiut că legea este neconstituţională.

"La Senat au utilizat acest subterfugiu de a evita Constituţia României",  a mai spus Barbu.

Liberalul a explicat că articolele 1, 72 şi respectiv 76 din Constituţie stabilesc cadrul legal referitor la încuviinţarea cererilor de reţinere şi arestare preventivă cu privire la parlamentari.AUD

AUDIO pe prima pagină, în playerul AUDIO

De altfel, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, joi dimineaţă, că votul în cazul solicitării DNA, de ridicare a imunităţii lui Dan Şova, ar putea fi reluat.

Dacă sesizarea PNL va fi admisă la Curte, Parlamentul va trebui să reia votul în acest caz - susţine Augustin Zegrean.

"Voi aţi vrea să vă spun eu, acum, aşa: Dacă vine la noi dosarul acela şi admintem, îl arestează pe Şova. Nu pot să vă spun aşa ceva, pentru că nici nu este adevărat. Deci, se reia votul. Se reia şi se face o altă hotărâre", a afirmat Zegrean.

Reamintim că hotărârea Senatului privind cazul Şova a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial, după ce textul redactat de Comisia juridică a fost semnat de preşedintele acestei Camere, Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit documentului, în 25 martie, Plenul Senatului a respins cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova, motivând că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi, conform Regulamentului forului amintit.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza