Lia Olguţa Vasilescu: Premierul nu are curaj să-i demită pe Blejnar şi Duţă

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu susţine că premierul Mihai Răzvan Ungureanu evită să ia o decizie pentru a-i demite pe şeful de la ANAF, Sorin Blejnar, şi pe cel de la CNAS, Lucian Duţă.

Adăugat: 6 Martie 2012
Ultima actualizare:6 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorul social-democrat Lia Olguţa Vasilescu, purtător de cuvânt al Departamentelor PSD, a susţinut marţi, într-un comunicat PSD, că premierul Mihai-Răzvan Ungureanu evită să ia o decizie în privinţa lui Sorin Blejnar (ANAF) şi Lucian Duţă (CNAS) pentru că "nu are curaj".

"Am văzut ieri seară că premierul României a răspuns, în cadrul unei emisiuni tv, foarte evaziv la întrebările moderatorului legate de demiterea şefului ANAF şi a celui al CNAS. Sunt dezamăgită, pentru că şi actualul premier nu are curajul să se atingă de cei doi şi de interesele pe care cei doi le reprezintă. Nici nu mai vorbesc de lipsa de profesionalism de care au dat dovadă şi de abuzurile pe care le-au făcut în funcţie", afirmă senatorul PSD, într-un comunicat remis presei.

În opinia Liei Olguţa Vasilescu, premierul are "suficiente motive" să-i demită pe cei doi.

"Dacă periclitarea vieţii bolnavilor de cancer sau eşecul total în lupta cu evaziunea fiscală nu reprezintă motive suficiente pentru demiterea celor doi, atunci nu pot spune decât că premierul României fuge de răspundere. Nu are autoritatea necesară de a interveni "chirurgical" pentru curăţarea sistemului, iar cei doi vor continua să greşească dacă nu sunt demişi imediat", a afirmat Lia Olguţa Vasilescu.

Premierul Ungureanu neagă acuzaţiile

Amintim că liderul PSD, Victor Ponta, a trimis luni o scrisoare deschisă către premierul Ungureanu, în care i-a solicitat să-l demită pe şeful ANAF, Sorin Blejnar, pentru folosirea în scop politic a instituţiei pe care o conduce.

În replică premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a precizat luni seară că analizează cererea Opoziţiei referitoare la demisia şefului ANAF, punctând că va judeca în funcţie de calitatea actului de decizie şi a execuţiei în interiorul respectivei structuri şi că nu există nicio "frână politică" pentru a acţiona "chirurgical".

"Nu numai că analizez această cerere. Analizez toate sesizările de gen, în cazul la care vă referiţi, la prima întâlnire a comitetului interministerial dedicat combaterii evaziunii fiscale am susţinut o limită de timp şi o ţintă de recuperare a veniturilor din taxare la bugetul de stat. Să nu judecaţi în ce măsură această ţintă este reală sau fictivă", a  mai spus premierul.



Autor:
Alice Vasiloiu
Editor:
Alice Vasiloiu
Adăugat:
6 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza