Legea vaccinării, lansată în dezbatere publică

Ministrul Sănătății anunță lansarea în dezbatere publică a Legii privind vaccinarea, care va conține și prevederi de sancţionare a medicilor de familie care nu se preocupă de vaccinarea copiilor.

Adăugat: 7 Aprilie 2017
Ultima actualizare:7 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Legea vaccinării va fi lansată în dezbatere publică pe site-ul oficial al Ministerului Sănătăţii cel mai târziu luni,  a anunţat, astăzi, ministrul Florian Bodog.

Documentul va conţine şi prevederi de sancţionare a medicilor de familie care nu se preocupă de vaccinarea copiilor pe care îi au înscrişi pe liste.

"Nu am prevăzut sancţiuni deosebite, pentru că oricum legea va fi citită în guvern, după care va fi trimisă în parlament la dezbatere, Nu dorim să impunem un anume tip de acţiune sau un anume pachet de sancţiuni, pentru că noi dorim ca această lege să fie foarte bine primită. Am studiat un model de vaccinare dintr-o ţară europeană, în care rata de vaccinare este de 97%, numai prin faptul că se penalizează medicii de familie care nu vaccinează", a spus Florian Bodog.

Pentru vaccinurile care necesită doar contracte de achiziţie vor exista acorduri cadru încheiate pe o perioadă de patru ani, pentru a nu mai apărea crize de aprovizionare, a mai spus ministrul sănătăţii.

Legea vaccinării va ajunge în parlament peste o lună, aminteşte reporterul RRA, Marilena Frâncu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza