Legea vaccinării, aproape finalizată

Noua lege a vaccinării îşi propune să rezolve şi problemele legate de aprovizionarea cu vaccinuri, declară ministrul Vlad Voiculescu.

Adăugat: 10 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:10 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Legea vaccinării este aproape finalizată şi va fi prezentată în perioada imediat următoare, a declarat astăzi ministrul sănătăţii.

Într-o conferinţă de specialitate, Vlad Voiculescu a precizat că noua lege îşi propune să rezolve şi problemele legate de aprovizionarea cu vaccinuri.

"Avem stocuri de vaccinuri pentru toate vaccinările în acest moment, există însă probleme de aprovizionare cu vaccinuri - ăsta nu este un secet - au existat dintotdeauna. Unul dintre scopurile legi vaccinării este tocmai acesta, de a oferi ministerului baza legală pentru a face stocuri de vaccinuri şi asta este esenţial...pentru un an de zile. Vaccinurile trebuie să fie întotdeauna disponibile la medicii de familie. Este un stoc, aşa încât să nu rămânem niciodată fără", a spus Vlad Voiculescu.  

Ministerul Sănătăţii a lansat ieri o campanie de vaccinare a copiilor, cu scopul de a-i informa pe părinţi despre cea mai importantă şi eficientă metodă de prevenire a bolilor care pot provoca moartea.

A fost lansată şi o pagină de internet, desprevaccin.ro.

Specialiştii au descoperit că în cazul copiilor de 1 an acoperirea vaccinală este de aproximativ 80% pentru toate vaccinurile, în timp ce ţinta recomandată internaţional este de 95%.

15% dintre copii au fost incomplet vaccinaţi în raport cu vârsta, din două motive: refuzul şi neprezentarea.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza