Legea salarizării și Legea pensiilor vor fi modificate

În cazul Legii salarizării, modificările vor viza eliminarea unor inechități, iar pensiile vor tine cont de principiul competitivității.

Adăugat: 14 Ianuarie 2021
Ultima actualizare:14 Ianuarie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Legea salarizării va fi modificată în acest an, în sensul eliminării unor inechităţi ,  a declarat astăzi, într-o emisiune de radio, premierul Florin Cîţu.

El a precizat că, din 2017, au apărut numeroase excepţii.

Din perspectiva realizării bugetului pentru acest an, vor fi analizate, totodată, şi sporurile din sectorul bugetar pentru a se vedea dacă acestea se justifică sau nu, a mai spus şeful executivului.

Florin Cîţu: Ne uităm la toate sporurile în sectorul public pentru bugetul din 2021, să vedem care dintre ele se justifică sau nu. Şi nu uită la tot ce înseamnă salarizare. În acelaşi timp, pentru 2021 vom veni cu o Lege a salarizării care să elimine din inechităţi. Aşa cum a fost făcută legea salarizării în 2017, promitea acest lucru, după aceea au apărut tot felul de excepţii şi, ţineţi minte, primul lucru care s-a spus a fost că preşedintele României are cel mai mare salariu şi apoi au apărut tot felul de excepţii; trebuie corectate. Şi Legea salarizării şi Legea pensiilor vor fi amendate anul acesta, voi fi modificate.

Premierul a mai spus că şi Legea pensiilor va suferi în acest an o serie de modificări şi, în acest caz, se va ţine cont de principiul contributivităţii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Ianuarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza