Legea privind eliminarea celor 102 taxe, retrimisă Parlamentului

Preşedintele Klaus Iohannis apreciază că se impune o reanalizare a acestei legi de către Parlament, sub aspectul efectelor resimţite de cetăţeni.

Adăugat: 23 Decembrie 2016
Ultima actualizare:23 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a trimis astăzi parlamentului spre reexaminare legea prin care sunt eliminate102 taxe nefiscale, între care şi cea a radio-tv.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, deşi legea a fost declarată constituţională, preşedintele apreciază că se impune o reanalizare a acesteia de către parlament sub aspectul efectelor resimţite de cetăţeni.

În cererea de reexaminare, Klaus Iohannis susţine că eliminarea taxei radio-tv ar putea să conducă la accentuarea disfuncţionalităţilor serviciilor publice de radio şi televiziune şi precizează că problemele cu care se confruntă cele doua instituţii se datorează cadrului legislativ, în temeiul căruia funcţionează.

Preşedintele insistă că stabilirea surselor de finanţare trebuie să facă obiectul unor dezbateri autentice în forul legislativ şi atrage atenţia că reducerea surselor proprii de finanţare în detrimentul creşterii ponderii sursei publice pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare şi dezvoltare poate conduce la noi probleme legate, printre altele, de statutul salariaţilor şi de modalitatea de salarizare a acestora ori poate pune chiar în discuţie independenţa editorială a posturilor publice de radio şi de televiziune.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza