Legea pentru securitatea cibernetică "este imperios necesară"

Legea securităţii cibernetice a fost adoptată de Parlament la sfârşitul anului trecut, însă a fost declarată neconstituţională de Curtea Constituţională.

Adăugat: 6 Aprilie 2015
Ultima actualizare:6 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Legea pentru securitatea cibernetică este imperios necesară a declarat astăzi ministrul pentru societatea informaţională, Sorin Mihai Grindeanu, într-un interviu acordat redactorului RRA, Ramona Alexandrescu.

Ministrul a precizat că numărul adreselor de internet din spaţiul cibernetic românesc care au fost atacate a crescut la 24% în 2014, faţă de 16% în 2013.

"România se află într-un stadiu mediu, nici foarte bine, nici foarte rău, dar raportul pe 2014 arată o creştere pe tot ce înseamnă cuantificarea incidentelor cibernetice, alerte. Anul trecut au fost peste 78 de milioane de alerte cibernetice, ceea ce înseamnă o creştere cu aproape 30% şi ceva faţă de anl 2013. Tocmai de aceea, acea lege a securităţii cibernetice e absolut necesară", a spus Sorin Mihai Grindeanu.

Legea securităţii cibernetice a fost adoptată de Parlament la sfârşitul anului trecut, însă a fost declarată neconstituţională de Curtea Constituţională.

Curtea a constatat că legea deschide posibilitatea unor abuzuri, pentru că acordă serviciilor secrete acces la datele personale fără mandat judecătoresc, încălcând secretul corespondenţei şi drepturile fundamentale la viaţa intimă, familială şi privată.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza