Legea parteneriatului Stat-Biserică, benefică pentru protecţia socială

Legea parteneriatului Stat-Biserică va crea legături mai strânse între Biserică şi stat - a afirmat, vineri, premierul Emil Boc la Cluj-Napoca, prezent la ceremonia de întronizare a Înalt Prea Sfinţitului Andrei Andreicuţ ca Mitropolit şi Arhiepiscop.

Adăugat: 25 Martie 2011
Ultima actualizare:25 Martie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Primul-ministru a arătat că programele de protecţie socială vor fi mai eficiente dacă vor fi coordonate de Biserică.

 

 


"Legea este trecută de Parlament şi va fi un pas important pentru a strânge legăturile dintre stat şi Biserică, nu în sensul de a interveni statul în treburile Bisericii, ci, dimpotrivă, Biserica să ajute mai bine statul şi oamenii prin utilizarea programelor de protecţie socială, pentru că s-a dovedit că acolo unde banii sunt utilizaţi de către Biserică în scopurile de protecţie socială sunt mai bine folosiţi decât de către autorităţile statului; şi atunci, de ce să nu fructificăm acest parteneriat", a declarat Emil Boc.

 

 

El a adăugat că, Biserica s-a dovedit, de a lungul timpului, a fi poate cel mai bun administrator al resurselor financiare pentru ceea ce înseamnă programele de filantropie, de protecţie socială.

 

 

Legea privind parteneriatul între Stat şi Biserică în domeniul asistenţei sociale, a trecut de Camera Deputaţilor, la începutul lunii martie, ea a fost iniţiată de deputatul PD-L, Raluca Turcan.

 

 

Proiectul de lege prevede ca 80% din banii necesari pentru serviciile de asistenţă socială ale Bisericii, acţiuni caritabile sau formarea şi instruirea voluntarilor să vină de la stat.

 

 

În opinia deputatului, legea ofera o soluţie de ajutor social, la problema deficitului de resurse din sistemul de asistenţă.

 "Este un pas concret pentru reforma sistemului de asistenţă", susţine Raluca Turcan.

 

 

Premierul Emil Boc a participat, vineri, la ceremonia de întronizare a IPS Andrei, ca mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ceremonie oficiată în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca de Patriarhul Daniel, în prezenţa a peste 4.500 de persoane.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Petruţa Obrejan
Adăugat:
25 Martie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza