Legea Muntelui intră în dezbaterea Camerei Deputaților

Plenul Camerei Deputaţilor va dezbate şi va supune votului, săptămâna viitoare, în calitate de for decizional, propunerile de modificare a Legii Muntelui, care au primit deja avizul Comisiei pentru Agricultură.

Adăugat: 25 Martie 2018
Ultima actualizare:25 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Petre Daea, ministrul Agriculturii
trimite pe mail

Proiectul prevede, printre altele, ca statul să acorde subvenţii crescătorilor de animale din zona montană şi să-i scutească de impozite pe tinerii care se mută în localităţi de munte.

Aflat în vizită la Caraş-Severin, ministrul agriculturii, Petre Daea, a vorbit despre importanţa Legii Muntelui, care nu a mai fost modificată de 14 ani.

"În Parlament avem, la ora actuală, o Lege a Muntelui, o lege extraordinar de valoroasă, cu programe directe pentru realizarea de abatoare, de microabatoare, de unităţi de preluare, de valorificare a produselor din zona montană, o zonă bogată în tradiţii şi o zonă foarte apreciată de toţi cei care intră în arealul acesta", a spus Petre Daea.

Printre propunerile de modificare la Legea Muntelui se regăseşte şi acordarea de prime de instalare a profesorilor şi medicilor care vor să lucreze în localităţi montane.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza