Legea care interzice publicitatea pentru medicamente, retrimisă Parlamentului

Preşedintele Iohannis cere reexaminarea legii privind interzicerea publicităţii la medicamente şi farmacii la radio şi Tv.

Adăugat: 10 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:10 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Președintele Klaus Iohannis a retrimis parlamentului spre reexaminare legea modificată care interzice publicitatea pentru medicamente şi farmacii la radio şi televiziune.

În cerere, preşedintele susţine că, deşi promovarea prin mass-media a unor tipuri de medicamente trebuie supusă unor condiţii restrictive, conform jurisprudenţei europene în această materie, statele membre nu pot adopta norme mai restrictive şi nici norme cu un conţinut diferit.

Preşedintele Iohannis arată că prevederile reprezintă transpunerea Directivei 2001/83/CE (art. 86-100), directivă al cărui obiectiv a fost stabilirea criteriilor substanţiale obligatorii pentru reglementarea domeniului respectiv, inclusiv prin realizarea unei armonizări complete în domeniul publicităţii pentru medicamente.

"Cu ocazia transpunerii, legiuitorul român a preluat soluţia legiuitorului european interzicând total publicitatea la medicamentele care se eliberează cu prescripţie medicală sau care conţin substanţe definite ca stupefiante sau psihotrope de către convenţiile internaţionale, indiferent de mijloacele prin care se realizează publicitatea. Prin urmare, în afara acestei soluţii legislative, legiuitorul român nu poate veni cu o alta, orice altă opţiune fiind în afara cadrului stabilit de Directiva 2001/83/CE, motiv pentru care considerăm că se impune reanalizarea prevederilor legii transmisă la promulgare", spune şeful statului.

Vezi cererea de reexaminare.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza