Legea bugetului, publicată în Monitorul Oficial. Vezi ce prevede

Bugetul pentru anul 2015 este fundamentat pe o creştere de 2,5%, pe o inflaţie medie de 2,2% şi o rată a şomajului de 5,1 %, iar deficitul bugetar va fi anul viitor de 1,83% din Produsul Intern Brut.

Adăugat: 31 Decembrie 2014
Ultima actualizare:31 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Legea bugetului de stat pe anul viitor a fost publicată, marți,  în Monitorul Oficial, la fel ca şi decretul de promulgare a acesteia de către preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a semnat, cu o zi în urmă, decretul de promulgare a Legii bugetului de stat pentru 2015, după ce judecătorii Curţii Constituţionale au decis să respingă sesizarea de neconstituţionalitate formulată de parlamentari din opoziţie.

Bugetul pentru anul 2015 este fundamentat pe o creştere de 2,5%, pe o inflaţie medie de 2,2% şi o rată a şomajului de 5,1 %, iar deficitul bugetar va fi anul viitor de 1,83% din Produsul Intern Brut.

Buget "prudent"

La capitoul "Cheltuieli pentru investiţii", Guvernul Pont a alocat pentru anul viitor doar cu 8,7 miliarde de lei mai mult decât în 2014, faţă de creşterea de aproximativ 18 miliarde, înregistrată anul acesta faţă de 2013.

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, aprecia într-un interviu pentru RFI, că bugetul pentru anul viitor este unul prudent, iar toate veniturile suplimentare ce vor fi realizate vor fi direcţionate integral spre măsuri de relaxare fiscală.

În acelaşi interviu, ministrul Vâlcov a pledat, din nou, pentru ducerea la bun sfârşit a acordului cu Fondul Monetar Internaţional, dar a apreciat, că nu mai trebuie continuată colaborarea cu instituţia financiară internaţională.

Darius Vâlcov este optimist şi nu crede, că, în lipsa unui acord cu FMI, România s-ar împrumuta mai scump de pe pieţe.

De asemenea, şeful finanţelor publice a apreciat, că nu sunt semne că ar urma anul viitor o criză; chiar şi aşa, România are pregătită o soluţie de avarie - faimosul "buffer" - spune Darius Vâlcov - depozitul tampon de 5 miliarde, care, între timp, a ajuns la aproape 9,2 miliarde.Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
31 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza