Legea antifumat, din nou în discuţiile Comisiilor de specialitate

Comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor se reunesc, astăzi, pentru a discuta proiectul care modifică Legea antifumat.

Adăugat: 4 Octombrie 2016
Ultima actualizare:4 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Raportul va fi înaintat plenului, care are vot decizional în acest caz.

În forma aprobată deja de Senat, proiectul transformă radical versiunea iniţială a legii, permiţând fumatul în interior, în spaţii separate şi izolate.  

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, atrage atenţia că relaxarea legii nu are cum să producă efecte pozitive, având în vedere că scopul era acela de a proteja atât sănătatea angajaţilor, cât şi a cetăţenilor, prin evitarea expunerii la fumul toxic al produselor din tutun.

Peste 40.000 de români mor anual, din cauza fumatului, iar 5.000 dintre ei sunt fumători pasivi - sunt datele pe care ministerul le prezintă în susţinerea reglementărilor care interzic fumatul în spaţiile publice închise.

la rândul său, deputatul PSD, Aurelia Cristea, iniţiatorea Legii antifumat, spune că aceasta are şi un rol de prevenire, în cazul minorilor şi tinerilor, prin reducerea ocaziilor sociale în care se fumează şi în care debutează, de obicei, consumul de tutun.

În Comisia de buget, deputaţii au adus amendamente prin care resping prevederile adoptate de Senat, însă raportul ce va fi înaintat plenului, urmează să fie întocmit de comisiile reunite de sănătate, juridică şi industrii. Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest act normativ.Autor:
Angela Matei
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza