Legea achiziţiilor publice şi Legea parteneriatului public-privat, priorităţile Guvernului

Printre prioritățile Guvernului în trimiestrul II se numără Legea achiziţiilor publice, Legea parteneriatului public-privat și înfiinţarea Casei de Comerţ a României.

Adăugat: 1 Mai 2018
Ultima actualizare:1 Mai 2018

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă, premierul României
trimite pe mail

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a enumerat, luni seara, printre priorităţile Guvernului pentru trimestrul al doilea al acestui an, Legea achiziţiilor publice, Legea parteneriatului public-privat, înfiinţarea Casei de Comerţ a României, instituirea schemei de ajutor de stat privind acordarea de împrumuturi de 40.000 de lei, fără dobândă, pentru tineri, precum şi instituirea programului pentru persoanele cu dizabilităţi.

"Dintre măsurile pentru trimestrul doi, importante pentru noi sunt Legea achiziţiilor publice, Legea parteneriatului public-privat - pentru că acestea vor fi cele care ne vor ajuta în a avea cât mai multe investiţii în România. Sunt legi foarte grele, dar foarte necesare şi să ştiţi că sunt legi cerute de autorităţile locale. Am avut întâlniri cu autorităţile locale. Toţi ne spuneau: 'Schimbaţi legea achiziţiilor publice'. Avem foarte multe bariere în calea dezvoltării comunităţilor locale, pentru că fiecare primar a venit în faţa cetăţenilor cu un program de guvernare propriu pentru comunitatea respectivă. Dacă nu se modifică Legea achiziţiilor publice, mulţi nu se pot încadra în acest program (...) pentru că există această metodă: contestaţii peste contestaţii, care durează foarte mult timp", a declarat Dăncilă, la un post de televiziune, citat de Agerpres.

Ea a precizat că o altă măsură pe care Guvernul şi-o propune pentru trimestrul al doilea vizează Casa de Comerţ, menţionând că, într-o primă etapă, aceasta va viza produsele agro-alimentare, proiectul fiind extins ulterior şi în alte domenii.

Printre priorităţile Guvernului, Dăncilă a menţionat şi un act normativ pentru instituirea schemei de ajutor de stat privind acordarea de împrumuturi de 40.000 de lei, fără dobândă, pentru tineri.

 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Mai 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza