Lazăr Comănescu: România promovează ideea unei Europe unite

Tema celei de-a XXI-a ediţii a Forumului European de la Wachau, care a început, ieri, în Austria, este "Europa - uniţi în perioade de bunăstare, dezbinaţi în perioada de criză".

Adăugat: 12 Iunie 2016
Ultima actualizare:12 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prezent la deschidere, ministrul de externe, Lazăr Comănescu, a spus, în alocuţiunea sa, că România susţine promovarea ideii unei Europe mai puternice şi mai unite, în spiritul tratatelor şi a valorilor sale fundamentale, aceasta fiind în interesul comun al tuturor actorilor europeni.

Șeful diplomației române a subliniat că promovarea ideii unei Europe mai puternice și mai unite, în spiritul Tratatelor și a valorilor sale fundamentale, este în interesul comun al tuturor actorilor europeni, aceasta fiind abordarea pe care România o susține în mod consecvent.

A reamintit, în context, importanța susținerii politicilor și inițiativelor menite să consolideze construcția europeană și să prevină tendințele de fragmentare în interiorul acesteia.

În comunicatul Ministerului de Externe  se precizează că la lucrările forumului iau parte reprezentanţi guvernamentali, oameni de ştiinţă şi de cultură, precum şi reprezentanţi ai mass-media din spaţiul comunitar, în special din Europa Centrală şi de Est.

Comunicatul MAEAutor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza