Laura Codruţa Kovesi: 7.600 de dosare penale de corupţie la vârf

DNA are în lucru, în acest moment, aproximativ 7.600 de dosare penale, toate vizând corupţia la nivel înalt, afirmă procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

Adăugat: 28 Septembrie 2016
Ultima actualizare:28 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA
trimite pe mail

Într-un interviu acordat Agerpres, şefa DNA susţine că procurorii sunt interesaţi mai mult de "efectele dramatice" ale corupţiei, nu de atacurile care vin dinspre persoanele cercetate.

"În acest an, am trimis în judecată în jur de 800 de persoane. Au fost condamnate definitiv de către instanţele de judecată în jur de 600 de persoane. Restul cauzelor sunt în curs. Procentul de achitări este la acelaşi nivel ca şi în anii trecuţi, deci nu este nimic care să ne îngrijoreze. Dimpotrivă, calitatea dosarelor spun că este bună, având în vedere că procentul de condamnări, în ultimii ani, a fost în jur de 90%", a susţinut şefa DNA.

Procurorul-şef al DNA a admis că există o problemă în cazul în care parlamentul nu autorizează începerea urmării penale pentru miniştrii sau foşti miniştrii suspectaţi de corupţie.

Laura Codruţa Kövesi a subliniat că, într-o astfel de situaţie, justiţia este blocată de un vot politic şi a dat ca exemplu dosarul "Votul din diaspora", despre care a spus că este blocat pentru că legislativul nu a acceptat ridicarea imunităţii ministrului Titus Corlăţean.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza