Laszlo Borbely anunţă că programul "Rabla" este mai sărac decât anul trecut

Potrivit declaraţiilor ministrului mediului Laszlo Borbely, bugetul alocat programului "Rabla" va fi mai mic decât cel de acum un an.

Adăugat: 6 Martie 2012
Ultima actualizare:6 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fondurile alocate de Guvern programului de înnoire a parcului auto scad consistent în 2012 faţă de anii anteriori, la doar un sfert în comparaţie cu 2011, când sumele iniţiale au fost dublate la mijlocul anului.

Peste 300.000 de rable au fost scoase din uz şi aproximativ 110.000 de maşini noi s-au cumpărat în ultimii doi ani cu sprijin de la stat care a stimulat astfel piaţa automobilelor.

În acest an programul de înnoire al parcului auto, cunoscutul program "Rabla", va beneficia de un buget de doar 120 de milioane de lei.

Ministrul mediului, László Bórbely, a declarat la finalul şedinţei de guvern că acest buget ar putea fi suplimentat în funcţie de evoluţia pieţei.

Prima de casare va fi menţinută

Potrivit ministrului, prima de casare a maşinilor vechi va fi menţinută, iar persoanele interesate să achiziţioneze autoturisme noi vor putea, ca şi până acum, să cumuleze trei vouchere în valoare de 3.800 de lei fiecare.

László Bórbely crede că programul ar putea reîncepe în aproximativ trei săptămâni.

El a mai spus că, numai prin acest program, în 2010 au fost casate peste 120.000 de maşini şi achiziţionate circa 100.000 de maşini noi.

În ceea ce priveşte taxa auto, László Bórbely a apreciat că veniturile provenite din această taxă la bugetul de stat s-ar putea cifra în acest an la aproximativ 624 de milioane de lei, şi în acest caz mult mai puţin decât ce se estimase anul trecut, evident, şi datorită micşorării cuantumului taxei cu aproximativ 25%. 

Tot la şedinţa de guvern s-a discutat şi despre situaţia minerilor din Valea Jiului, ministrul Borbely prezentând o informare despre acest subiect.

Dan Suciu:Guvernul suplimentează posturi

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Suciu, a precizat că se doreşte evaluarea măsurilor necesare pentru stingerea legală a conflictului şi, de asemenea, guvernul a decis prin hotărâre suplimentarea cu 35 de noi posturi Organismele Intermediare şi Autorităţile de Management din cadrul PSDRU aflate în subordinea Ministerului Muncii; cu 20 de posturi la Ministerul Educaţiei şi 16 noi posturi în cadrul Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic.

Dan Suciu preciza că aceste suplimentări nu înseamnă noi posturi, practic organigrama nu se schimbă, sunt doar realocări de posturi şi aceste posturi vin doar pentru gestionarea fondurilor europene, mai informează redactorul Radio România.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza