La Bruxelles, zeci de mii de oameni au protestat faţă de politica de austeritate

La Bruxelles, zeci de mii de oameni au ieşit, vineri, în stradă pentru a denunţa politicile de austeritate ale guvernelor, la apelul Confederaţiei Europene a Sindicatelor.

Adăugat: 4 Aprilie 2014
Ultima actualizare:5 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Demonstraţia, care se derula paşnic în centrul Bruxelles-ului, a fost umbrită de incidentele provocate de câteva zeci de anarhişti, informează corespondentul RRA.

Pe pancartele manifestanţilor se putea citi: "Vrem o Europă socială", "Măsuri de austeritate = sărăcie persistentă", "Oameni, nu profit". "Mesajul nostru este simplu",  spunea la rândul său, şefa Confederaţiei Europene a Sindicatelor, Bernadette Ségol.

"Răspunsul politicienilor la criza financiară nu e suficient", sublinia ea.

Punctul final al manifestaţiei, ce urma să fie în apropierea clădirii Comisiei Europene, a fost confiscat de câteva zeci de anarhişti, printre care şi muncitori din porturile Gent şi Anvers.

Potrivit poliţiei, ei au aruncat cu pietre şi cu petarde înspre forţele de ordine, care au ripostat cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene.

Totuşi, manifestaţia, pe parcursul ei, s-a desfăşurat paşnic, deşi circulaţia în Bruxelles a fost perturbată astăzi total.

Potrivit sindicatelor europene, peste 26 de milioane de europeni nu au un loc de muncă, numărul şomerilor fiind mai mare cu 10 milioane decât în 2008, la declanşarea crizei financiare, şi în 18 dintre cele 28 state membre salariile reale au scăzut.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
4 Aprilie 2014
Ultima actualizare:
5 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza