Kovesi şi Coldea, invitaţi la audierile Comisiei de anchetă parlamentară

Lucrările comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 se vor prelungi cu încă 60 de zile.

Adăugat: 20 Iunie 2017
Ultima actualizare:20 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Florian Coldea, fostul adjunct al SRI
trimite pe mail

Decizia  a fost luată ca urmare a numeroaselor documente pe care senatorii şi deputaţii din comisie trebuie să le analizeze.

Sunt aşteptaţi la comisie procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, şi fostul adjunct al SRI, Florian Coldea.

Laura Codruţa Kövesi, care în 2009 era procuror general al Românie, este pentru a doua oară invitată la comisie, după ce prima dată a invocat anumite prevederi legislative.

Comisia a trimis pentru astăzi o nouă invitaţie în care arată că procurorul şef al DNA nu încalcă nicio lege dacă se prezintă la comisia parlamentară.

Ieri, fostul adjunct al directorului SRI Florian Coldea a trimis o scrisoare comisiei parlamentare.

În document se menţionează că în ziua de 6 decembrie 2009 şi după această dată, în calitate de angajat al SRI a dus la îndeplinire misiuni de apărare şi promovare a intereselor de securitate ale statului român şi cetăţenilor săi.

El a admis că şi ocazional a avut activităţi cu caracter privat, fără nicio legătură cu atribuţiile de serviciu sau care să implice calitatea sa profesională.

În contextul particular al zilei de 6 decembrie 2009 nu a luat cunoştinţă de niciun fel de date, informaţii, fapte sau împrejurări referitoare la posibilitatea afectării rezultatului scrutinului electoral.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza