Kovesi: Se va ajunge la învinuiri de persoane şi în cazul contractului EADS

Laura Codruţa Kövesi susține că majoritatea persoanelor care au semnat contractele pentru licenţele Microsoft e posibil să apară şi în contractul cu EADS.

Adăugat: 20 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:20 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Laura Codruța Kovesi, procuror șef DNA
trimite pe mail

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, anunţă că în scurt timp se va ajunge la învinuiri de persoane şi în cazul contractului de securizare a frontierelor cu firma EADS.

Într-un interviu acordat paginii de internet ziare.com, ea spune că suspiciunile de corupţie sunt anchetate în cadrul răsunătorului dosar Microsoft, care vizează cumpărarea şi prelungirea de licenţe informatice pentru sistemul de învăţământ.

În acelaşi dosar sunt verificate şi contractele acestea denumite de presă EADS, depăşesc un miliard de euro, ca şi valoare a contractelor. Nu înseamnă că acest miliard de euro este şi prejudiciu, a spus Laura Codruţa Kövesi.

Kövesi a explicat că toate aceste contracte au fost încheiate în aceeaşi perioadă, astfel că majoritatea persoanelor care au semnat contractele pentru licenţele Microsoft e posibil să apară şi în partea de EADS.

Întreaga anchetă este una românească, spune şefa DNA, ce a pornit de la denunţuri şi sesizări şi care este instrumentată în cooperare cu Serviciul Român de Informaţii.

Ea a avertizat, în cadrul aceluiaşi interviu, că DNA este la curent cu toate metodele de furt şi de disimulare a banilor, iar infractorii nu sunt nici intangibili, nici mai deştepţi decât procurorii.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza