Kovacs Richard: Baia Mare are nevoie de titlul de Capitală Europeană a Culturii

Candidatul UDMR pentru Consiliul local, Kovacs Richard, susţine că Baia Mare are nevoie de titlul de Capiatală Europeană a Culturii, pentru a fi pe harta investiţională a Europei.

Adăugat: 23 Mai 2016
Ultima actualizare:23 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prezenţa la vot la alegerile de 5 iunie reprezintă pentru comunitatea maghiară din Baia Mare un lucru foarte important pentru atingerea obiectivelor, apreciază candidatul pentru Consiliul local, Kovacs Richard.

Investitiile sunt prioritare în special în domeniul economic şi atragerea de investitori din ţara şi din străinătate.

Kovacs Richard s-a referit şi la proiectele municipiului pentru a deveni Capiatala Europeană a Culturii în 2021.

"Este un proiect pe care aş dori să nu îl pierdem indiferent de ce se întâmplă pe planul politic şi economic al Băii Mari, avem nevoie de acest proiect. Dintre celelalte oraşe candidate eu simt că Baia Mare este oraşul care are într-adevăr nevoie de acest titlu al capitalei cultural-europene 2021 şi de ce pentru că acest titlu nu este doar un titlu în sinea lui şi pe care putem să ne punem lângă denumirea oraşului sau primim nişte bani europeni. Acest titlu practic ne pune pe harta turistică, pe harta culturală, pe harta investiţională a Europei", a spus Kovacs Richard.

Gheorghe Ionescu: Finalizarea unei şosele între Autostrada 1 şi Şoseaua Bucureşti - Piteşti ar aduce investitori în zonă

Candidatul organizaţiei Argeş a PSD pentru funcţia de primar al comunei Călineşti, Gheorghe Ionescu, este de părere că finalizarea unei şosele între Autostrada 1 şi Şoseaua Bucureşti - Piteşti, ar putea aduce creşterea numărului de investitori în zonă.

"Să zicem că pentru perioada imediat următoare pentru Consiliul Judeţean deja avem sumele necesare pentru realizarea acelui drum pe care /.../ drumul judeţean din satul Rudeni care face legătura între DN7 şi Autostrada A 1, iată că odată cu realizarea acestui drum sunt convins că şi o parte din investitorii sufocaţi practic de această zonă să se-ndrepte şi către localitatea noastră dând astfel posibilitatea locuitorilor comunei Călineşti să lucreze în localitatea lui", a spus Gheorghe Ionescu. 

Cătălin Boboc promite pieţe volante

Senatorul Cătălin Boboc, candidatul PNL la Primăria Brăila a vorbit, la o conferinţă de presă, despre necesitatea unor pieţe volante.

Argumentele sale au fost că oamenii vor avea posibilitatea să cumpere legume şi fructe proaspete.

"Identificarea în oraş a unor spaţii, 5-6 locaţii, care să funcţioneze doar în weekend atunci când oamenii sunt liberi şi oamenii merg de regulă la piaţă, au mai mult timp în care producătorii locali fie că sunt de legume, fie că sunt de fructe, de produse lactate ş.a.m.d. sigur în condiţii civilizate şi cu toate normele de rigoare sanitar-veterninare ş.a.m.d. să-şi poată deface marfa dar şi brăilenii să poată să meargă să cumpere o ceapă din grădină", a spus George Cristian Matei.

Eugen Tomac mizează pe transparenţă

Candidatul Partidului Mişcarea Populară pentru primăria Sectorului 1, Eugen Tomac susţine că obiectivele sale sunt clare şi realiste.

El spune că este important ca administraţia să fie transparentizată pentru ca oamenii să ştie unde se duc banii din bugetul primăriei. 

"Le-am promis bucureştenilor că vom transforma Primăria Sectoruli 1 într-un model în ceea ce priveşte transparenţa. Oamenii au nevoie de mai multă transparenţă, au nevoie să ştie exact cine şi de ce blochează un dosar ne referim la autorizaţie pentru construire, ne referim la diferite aprobări. Acest mecanism trebuie implementat în sânul Primăriei Sectorului 1 şi eu îmi iau acest angajament faţă de cetăţeni de a pune la punct un asemenea sistem modern şi transparent", a susţinut Eugen Tomac. 

Laura Chiriac: Sunt susţinută de oameni politici cu viziune

Candidatul ALDE la primăria sectorului 1 din Bucureşti, Laura Chiriac, spune că este susţinută de oameni poltici cu viziune care cred, sincer, în schimbarea clasei politice din România.  

"Sunt susţinută de oameni politici cu viziune care înţeleg că e nevoie să lase moştenire unei generaţii implicate în dorinţa de schimbare. Nu e suficient doar să evoci dorinţa de schimbare, trebuie neapărat să ne mobilizăm cu toţii şi vă asigur că aici în Sectorul 1 am găsit foarte mulţi oameni dornici să se implice în calitate de voluntari în acest proiect de schimbare şi de salvarea unei comunităţi", a spus Laura Chiriac. 

Agenda candidaţilor

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi Gabriela Firea, candidatul PSD-UNPR la primăria capitalei s-au întâlnit, în această dimineaţă, cu membrii şi cu simpatizanţii partidului la casa de cultură din satul Ghermăneşti, comuna Snagov, judeţul Ilfov.

La 11.30  Liviu Dragnea, Gabriela Firea şi Daniel Florea, candidatul PSD-UNPR la primăria sectorului 5, vor discuta despre stadiul campaniei electorale şi vor susţine, apoi, o conferinţă de presă.

La 12 .30 va susţine o conferinţă de presă, candidatul UNPR la Primăria Municipiului Iaşi, Camelia Margareta Bogdănici.

După-amiază, de la ora 15,00, candidatul PNL la primăria generală a capitalei, Cătălin Predoiu, se va întâlni cu salariaţii RADET la Sala Rapsodia.

Candidatul PSD-UNPR pentru primăria sectorului 1, Dan Tudorache, se va întâlni cu profesorii din sector, la Universitatea Biottera.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
23 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza