Klaus Iohannis: Nu ştiu dacă prima rundă de consultări va duce la o soluţie

Preşedintele Klaus Iohannis nu consideră că alegerile anticipate ar rezolvat criza politică din România.

Adăugat: 7 Octombrie 2021
Ultima actualizare:7 Octombrie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis nu este încrezător că prima rundă de consultări cu partidele parlamentare programată pentru luni se va încheia cu o soluţie pentru deblocarea crizei politice.

El a explicat că tocmai pentru a le da timp de gândire liderilor politici a decis ca primele discuţii să fie abia săptămâna viitoare.

Şeful statului a declarat că alegerile anticipate nu ar rezolva situaţia, pentru că România are nevoie de un guvern cu puteri depline în această iarnă, care se anunţă grea.

Klaus Iohannis: Sincer, nu ştiu dacă prima rundă de consultări va duce la o soluţie. Eu personal sunt total implicat şi eu sunt hotărât să găsesc împreună cu partidele care au maturitatea politică necesară o ieşire din această criză, fiindcă nu putem să stăm peste iarnă fără guvern, sunt nenumărate probleme care trebuie să fie rezolvate de un guvern cu puteri depline. Deci, este clar, cu maturitate, cu calm, trebuie să găsim soluţii pentru această criză guvernamentală.

Prima delegaţie va intra luni la ora 12:00 la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, va fi cea a PNL, urmată de PSD, USR, AUR şi UDMR, transmite redactorul RRA, Carmen Gavrilă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Octombrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza