Klaus Iohannis: Liderii europeni, îngrijoraţi de protestele din România

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, astazi, dupa summitul european de la Valetta ca toti liderii europeni prezenti i-au cerut lamuriri despre cum evoluează situaţia in Romania.

Adăugat: 3 Februarie 2017
Ultima actualizare:4 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României, arhivă foto
trimite pe mail

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, astazi, dupa summitul european de la Valetta ca toti liderii europeni prezenti i-au cerut lamuriri despre cum evoluează situaţia in Romania, ca sunt îngrijoraţi şi speră ca tara va face tot ce e posibil pentru a rămâne ferm pe calea statului de drept.

Klaus Iohannis a adaugat ca liderii europeni au apreciat foarte mult faptul că românii au o voce puternică şi au rămas impresionaţi că sute de mii de români au ieşit în stradă pentru a protesta pentru statul de drept în România. Presedintele a precizat ca liderii europeni au spus ca ar regreta profund dacă România ar face paşi care ar îndepărta-o de la statutul de stat de drept.

“Am avut în pauzele care au fost atunci programate foarte multe discuţii cu aproape toţi liderii europeni. Lumea a vrut să ştie de la mine ce se întâmplă în România, cum evoluează situaţia şi nici nu aş putea să reiau toate discuţiile, ar dura mult mai mult, însă este important să se ştie că toţi sunt interesaţi, toţi sunt îngrijoraţi şi toţi speră ca România să facă tot ce se poate pentru a rămâne ferm pe calea statului de drept” a declarat Klaus Iohannis.

Presedintele a mai spus, mai devreme, la summit, ca nu exista nicio amenintare la adresa investitorilor straini iar situatia economica a Romaniei este foarte buna. Nu exista nicio problema pentru investitori pentru ca in ce priveste protestele este vorba de o chestiune de principiu pentru populatie si pentru politicieni.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Februarie 2017
Ultima actualizare:
4 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza