Klaus Iohannis, la recepția de 1 Decembrie: Să nu vă îndoiți de voi înșivă și de România

La recepţia de la Palatul Cotroceni, în prezenţa a peste 500 de invitaţi, preşedintele a făcut şi un apel să păstrăm drumul european fără accentele naţionaliste sau extremiste.

Adăugat: 2 Decembrie 2016
Ultima actualizare:2 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Unirea de la 1 Decembrie 1918 este o lecţie despre cum se poate împlini un ideal, dacă toate energiile unei naţiuni sunt puse în slujba unui ţel comun,  a transmis preşedintele Klaus Iohannis în mesajul de Ziua Naţională.

Şeful statului ne sfătuieşte să facem din momentul Marii Uniri o sursă permanentă de inspiraţie pentru realizarea unor proiecte majore de care depinde viitorul nostru.

Iar la recepţia de la Palatul Cotroceni, în prezenţa a peste 500 de invitaţi, preşedintele a făcut şi un apel să păstrăm drumul european fără accentele naţionaliste sau extremiste.

Ziua Marii Uniri este un îndem la unitate, solidaritate şi mândrie naţională - a afirmat preşedintele Klaus Iohannis - şi a adăugat că ziua de 1 Decembrie ne aminteşte an de an că naţiunea română are forţa de a-şi împlini marile idealuri în ciuda celor mai potrivnice circumstanţe istorice.

" Vreau să le transmit românilor cu această ocazie un îndemn personal: să nu vă îndoiţi de voi înşivă şi de România, să nu lăsaţi pe nimeni să pună sub semnul întrebării aceste valori ale poporului nostru, să credeţi în puterea şi în măreţia voastră. Cred că uitându-ne înapoi la veacul ce a trecut avem pentru ce să fim mândri şi să recunoaştem devenirea noastră ca naţiune", a spus Iohannis.

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat pe români să participe la dezbatere, la campania electorală şi la alegerile parlamentare pentru a decide viitorul ţării lor. În opinia sa, după alegerile din 11 decembrie şi puterea, şi opoziţia vor avea responsabilitatea de a arătă că România este o ţară stabilă, prosperă şi puternică.

Recepţia tinută la Palatul Cotroceni de 1 Decembrie este prima oferită de Klaus Iohannis.

Anul trecut, acest eveniment a fost anulat în semn de respect faţă de victimele tragediei de la Clubul Colectiv.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza