Klaus Iohannis: Comunităţile dezavantajate au tot dreptul la o educaţie de calitate

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, astăzi, la prânz, la ceremonia de absolvire a clasei a VIII-a de la Şcoala Gimnazială "Gheorghe Nechita" din comuna Motoşeni, din judeţul Bacău.

Adăugat: 17 Iunie 2016
Ultima actualizare:17 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: presidency.ro Preşedintele României, Klaus Iohannis la şcoala Şcoala Gimnazială "Gheorghe Nechita"
trimite pe mail

Şcoala, aflată într-o zonă dezavantajată, este implicată în proiectul pilot "Incluziune socială prin servicii integrate la nivel comunitar", derulat în 45 de comunităţi din judeţul Bacău, cu un sprijin financiar din Norvegia.

În timpul derulării proiectului, la şcoala băcăuană s-a redus la zero abandonul şcolar.

Klaus Iohannis a arătat că succesul şcolii şi programului se datorează în primul rând profesorilor şi nu dotărilor deosebite, sălile de sport sau laboratoarele impresionante.

"Un copil din mediul rural studiază în învăţământul primar şi gimnazial, cu aproximativ - vorbesc în medie, sigur - cu un an mai puţin decât un copil din mediul urban. Am mai spus-o şi o repet: România nu îşi permite să mai piardă potenţial, iar comunităţile dezavantajate au tot dreptul la o educaţie incluzivă, de calitate", a spus preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a premiat o serie de elevi pentru rezultatele obtinute.

Ceremonia a fost emoţionantă pentru elevi, care au fost entuziasmaţi de prezenţa preşedintelui la ei în şcoală.

"Am avut multe emoţii, prima oară, când am aflat lucrul ăsta am fost foarte entuziasmată, m-am bucurat foarte-foarte mult şi azi, când l-am văzut, a fost o adevărată onoare pentru mine. O să ţin minte toată viaţa momentul acesta şi o să fie un impuls şi o să învăţ din greu", a spus o evelă a şcolii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza