Kelemen Hunor, reales în funcţia de președinte al UDMR

Votul pentru alegerea preşedintelui UDMR a fost fără emoţii, pentru că a existat un singur candidat: Kelemen Hunor.

Adăugat: 24 Februarie 2019
Ultima actualizare:24 Februarie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Kelemen Hunor, președintele UDMR
trimite pe mail

Actualul preşedinte al UDMR, Kelemen Hunor, a fost reales în funcţie pentru un nou mandat de 4 ani.

La congresul formaţiunii, care a avut loc la Cluj-Napoca, a fost adoptată şi strategia pentru următorii 30 de ani pentru maghiarii din Transilvania.

Votul pentru alegerea preşedintelui UDMR a fost fără emoţii, pentru că a existat un singur candidat - Hunor Kelemen.

De emoţii au avut parte cei 5 candidaţi care vor să ajungă în Parlamentul European şi, care, şi-au expus viziunea de pe scena congresului.

Ordinea lor pe listă va fi stabilită de Consiliul Rerprezentanţilor Unionali. De asemenea, participanţii la congresul UDRM au votat o rezoluţie prin care maghiarii îşi reafirmă dorinţa de a putea utiliza în mod liber simbolurile lor naţionale sau comunitare, precum drapelul secuiesc.

Utilizarea acestor simboluri este permisă de legislaţia românească, însă, cu toate acestea, primarii care le folosesc sunt amendaţi şi hărţuiţi - spune preşedintele UDMR, Hunor Kelemen.

Hunor Kelemen: Într-o Europă modernă, într-o Europă unde diferite valori sunt recunoscute, unde interculturalitatea este o realitate - şi subliniez interculturalitatea - folosirea simbolurilor comunitare şi naţionale nu trebuie să fie interzisă.

Documentul, votat de congresul UDMR, cere garanţii pentru păstrarea indentităţii etnice a maghiarilor ardeleni, dar şi investiţii în infrastructură, dezvoltare economică şi stabilitate fiscală.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Februarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza