Kelemen Hunor: O descentralizare fiscală va ajuta comunităţile locale

O descentralizare fiscală va ajuta comunităţile locale, în special cele care sunt mai eficiente, crede liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Adăugat: 12 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:12 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Kelemen Hunor, preşedintele UDMR
trimite pe mail

Kelemen Hunor a fost prezent la Satu Mare, unde a arătat că numai în acest fel se poate asigura dezvoltarea locală.

"O descentralizare fiscală este binevenită în România şi o descentralizare fiscală va ajuta comunităţile locale, şi acele comunităţi care produc mai mult să găsească soluţii mult mai rapide şi mai eficiente pentru problemele comunităţilor locale şi pentru a asigura o dezvoltare din care se pot aduce alte sume, alţi bani la bugetul central, pentru a redistribui către acele zone care nu au capacitatea de a produce în plus", susţine liderul UDMR.

Kelemen Hunor doreşte să obţină un nou mandat de deputat în judeţul Harghita, ne-a informat corespondentul Radio România Actualităţi, Adrian Marchiş.

PSD doreşte refacerea ghidurilor privind accesarea fondurilor europene

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat strategia partidului în domeniul agriculturii, prin care fermierii români trebuie să aibă şanse egale cu cei din Uniunea Europeană.

PSD doreşte refacerea ghidurilor privind accesarea fondurilor europene, a spus Liviu Dragnea.

"Asigurarea cofinanţării şi garantării prin cele două fonduri de garantare. E vorba de investiţii în active, de dezvoltare a exploataţiilor, de finanţarea grupurilor de producători, servicii de bază, mediu şi climă, riscurile la care sunt supuşi, adică despăgubirile aferente şi bunăstarea animalelor. Deci vorbim de 9,7 miliarde de euro, pe care România nu-şi poate permite să-i piardă în următorii patru ani de zile", a atras el atenţia.

Liviu Dragnea candidează în judeţul Teleorman tot pentru Camera Deputaţilor.

Alina Ghorghiu: Îmi doresc o Românie dreaptă

O Românie prosperă, a bunului simţ şi normală este ţara pe care o doreşte Alina Gorghiu, liderul PNL.

Ea s-a adresat simpatizanţilor la un miting în Bucureşti.

"Îmi doresc o Românie dreaptă, o Românie în care bunicii să-şi poată duce la teatru copiii, fără să-şi rupă jumătate de pâine de la gură. Îmi doresc bun simţ şi, da, îmi doresc să văd că fiecare dintre noi se întreabă astăzi ce poate da României, nu ce dă statul român fiecăruia dintre noi", a afirmat ea.

Alina Gorghiu candidează în judeţul Timiş pentru Senat, informează redactorul Radio România Actualităţi, Amalia Bojescu.

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, candidează în Bucureşti, pentru Senat

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, deschide lista candidaţilor partidului la Senat, în Bucureşti.

El consideră că trebuie să se revină la legea educaţiei elaborată de Daniel Funeriu, pentru că este foarte bună. Traian Băsescu s-a pronunţat împotriva modificărilor aduse acestei legi.

"Cât am fost de hulit, când am afirmat că în România nu avem ospătari, nu avem tinichigii auto, nu avem vopsitori, nu avem strungari. De ce? Pentru că un ministru a considerat că cel mai bine este să fie numai licee teoretice şi alte sisteme organizate care să facă din noi toţi nişte potenţiali studenţi în universităţile private. Rezultatul îl vedem acum, când România nu are forţa de muncă necesară evoluţiei ei economice", susţine fostul preşedinte al României.

A consemnat redactorul Radio România Actualităţi Mugur Mihăiţă.

ALDE vrea pact naţional pentru investiţii publice

Alianța Liberalilor şi Democraților propune o dezbatere serioasă în legătură cu asumarea unui pact național privind investițiile publice în următorii patru ani.

Co-preşedintele Daniel Constantin, care deschide lista candidaților la Camera Deputaților la Bucureşti, susţine că doar astfel România va putea avea o creştere economică sănătoasă.

"Trebuie făcute anumite investiţii minime, minimum 1 miliard de euro pentru zona de educaţie. În zona de infrastructură trebuie investiţi în perioada următoare minimum 5,5 miliarde, în sănătate, minimum 1 miliard, minimum 1 miliard în zona de agricultură, 6,7 miliarde în zona de energie şi pentru a începe cu dreptul, cred eu că trebuie pe toate domeniile să facem un efort comun, astfel încât în 2017, minimum 3,2 miliarde de euro fonduri europene să fie atrase de ţara noastră", consideră coliderul ALDE.

Declaraţie consemnată de redactorul RRA, Alexandra Cristea.

Elena Udrea îşi doreşte un legislativ "curajos"
 
Candidatul independent la Camera Deputatilor, Elena Udrea, doreste ca viitorul Parlament sa fie mai puternic decat a fost cel actual.

Elena Udrea vrea ca viitorii parlamentari sa nu mai fie vulnerabili si să facă legi pentru binele ţării.

"Sper că va fi un legislativ puternic, cu un legislativ care va avea curaj să facă ceea ce este bine pentru ţară şi nu se va lăsa, aşa cum a fost acesta, şi uriaş, de 600 de parlamentari, şi slab şi plin de vulnerabilităţi, deci un legislativ curajos, determinat, să poată să facă ceea ce este nevoie pentru România", a spus Elena Udrea.

Declaraţie consemnată de redactorul RRA, Nucu Jalea.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza