Kelemen Attila critică unele măsuri ale Guvernului pentru mediul rural

Vicepreşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, Kelemen Attila, susţine că unele măsuri ale Guvernului reprezintă o adevărată catastrofă pentru mediul rural.

Adăugat: 2 Martie 2012
Ultima actualizare:2 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Kelemen Attila a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş că este dezamăgit de unele măsuri luate de Guvern pentru mediul rural, dând ca exemplu decizia Ministerului Finanţelor, care în încercarea de a aduna câţi mai muţi bani la buget, va obliga proprietarii de cazane autorizate de fiert ţuică să facă o majorare de capital de 100.000 lei şi, în plus, să plătească la fisc 2.500 de euro drept garanţie de funcţionare.

În condiţiile în care sumele respective reprezintă contravaloarea a 5.000 – 6.000 de litri de ţuică, susţine deputatul UDMR, cazanele mici din zonele rurale, care fierb circa 800-1.200 de litri de ţuică, nu vor putea rezista şi vor fi închise.

O altă măsură îi vizează pe crescătorii de bovine, care vor trebui să returneze statului subvenţia de 530 de lei/cap de animla/an, pe care au primit-o în ultimii 5 ani, ca şi cum aceştia ar fi primit sprijinul ilegal.

El a adăugat că astfel de măsuri "crează nesiguranţă în mediul rural".

Kelemen Attila a precizat că a luat legătura cu Dacian Cioloş, comisarul european pe agricultură, dar şi cu ministrul Stelian Fuia, pentru ca Guvernul să găsească o soluţie şi să nu pedepsească întreaga populaţie rurală cu asemenea măsuri.

"Înţeleg că intenţia Guvernului este să strângă cât mai mulţi bani... Fiecare partid din arcul guvernamental crede că nu-i rău, dar să nu spun că cei din opoziţie jubilează că suntem atât de proşti ca să facem asemenea acte",  a afirmat Kelemen Attila.

Deputatul UDMR a mai afirmat că "a ajuns la concluzia potrivit căreia clasa politică din România nu este conştientă că partidele primesc mai mult de două treimi din voturi din mediul rural".
 Autor:
Raul Matiş
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
2 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza