Judecătorii amână decizia în cazul arestării lui Oltean

Ioan Oltean este urmărit penal de procurorii anticorupţie în dosarul despăgubirilor ANRP pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu.

Adăugat: 19 Decembrie 2015
Ultima actualizare:19 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Ioan Oltean
trimite pe mail

Deputatul Ioan Oltean va afla luni dacă va fi arestat preventiv, va fi plasat în arest la domiciliu sau rămâne sub control judiciar, după ce judecătorii Instanţei Supreme au amânat pronunţarea asupra acestor măsuri.

Ioan Oltean este acuzat de DNA că a primit mită 600.000 de euro de la un om de afaceri pentru a-i facilita obţinerea ilegală de despăgubiri de peste 100 de milioane de lei, de 7 ori mai mari decât valoarea terenului respectiv.

Ioan Oltean este urmărit penal de procurorii anticorupţie în dosarul despăgubirilor ANRP pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

DNA precizează că deputatul Ioan Oltean, care avea relaţii apropiate cu Mihai Rotaru şi cu preşedinta ANRP, Crinuţa Dumitrean, şi-a exercitat influenţa la aceasta din urmă pentru urgentarea şi aprobarea despăgubirii în favoarea lui Rotaru.
    
În schimbul acestui ajutor, Mihai Rotaru i-a dat lui Ioan Oltean suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii din Chitila.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza