Joe Biden este noul preşedinte al SUA

Anunţul victoriei lui Joe Biden a fost primit cu entuziasm în Statele Unite şi mii de oameni au ieşit în stradă pentru a sărbători.

Adăugat: 8 Noiembrie 2020
Ultima actualizare:8 Noiembrie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Joe Biden a câştigat alegerile prezidenţiale din Statele Unite, potrivit rezultatelor parţiale şi estimărilor făcute de organizaţiile media americane.

Deşi este imposibil ca situaţia să se mai modifice în vreun fel, va mai dura până când numărarea voturilor se va încheia şi victoria lui Joe Biden va deveni oficială.

Pentru moment, preşedintele Donald Trump refuză să îşi recunoască înfrângerea în ciuda unei adevărate tradiţii în acest sens a candidaţilor la preşedinţie.

Anunţul victoriei lui Joe Biden a fost primit cu entuziasm în Statele Unite şi mii de oameni au ieşit în stradă pentru a sărbători, inclusiv în oraşul Wilmington, unde se află locuinţa viitorului preşedinte, care a ieşit să îşi salute susţinătorii, după cum transmite corespondenta noastră, Doina Saiciuc.

Oamenii aclamau, dansau şi strigau "Te iubim, Joe!" Prima vicepreşedinte femeie aleasă din istoria Statelor Unite, Kamala Harris, l-a introdus pe preşedintele ales, Joe Biden.

Kamala Harris: Am ales un preşedinte care reprezintă ce este mai bun în noi. Un lider pe care lumea îl va respecta şi la care copiii noştri se vor uita ca la un model. Şi acum am marea onoare să îl introduc pe preşedintele ales al Statelor Unite, Joe Biden.

Joe Biden: A venit momentul vindecării în America. America ne-a ales pentru a conduce forţele decenţei, ale onestităţii, ale ştiinţei şi forţele speranţei. Ne aflăm la un punct de mare schimbare. Trebuie să reînviem spiritul Americii. Naţiunea noastră este zguduită de luptă continuă între îngerii noştri buni, instinctele noastre bune şi cele mai întunecate instincte ale noastre, iar ceea ce preşedintele spune în această luptă contează. Este timpul ca instinctele noastre bune să învingă. În noaptea asta, întreaga lume se uită la noi şi eu cred că atunci când suntem cei mai buni America este un fir luminos pentru întreg Globul. Vom conduce nu numai prin exemplul puterii noastre, ci prin puterea exemplului nostru.

Joe Biden a spus că, mâine chiar, va anunţa crearea unui grup de lucru împotriva noului coronavirus.Autor:
Doina Saiciuc
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Noiembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza