Joachim Gauck: Europa se confruntă cu o criză de încredere

Preşedintele Germaniei, Joachim Gauck este de părere că Europa se confruntă în acest moment cu o criză de încredere.

Adăugat: 21 Iunie 2016
Ultima actualizare:21 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Joachim Gauck a susţinut că asistăm în Uniunea Europeană la izolarea diverselor grupuri cu idei diferite despre viitorul Europei şi a dat ca exemplu referendumul din Marea Britanie, privind ieşirea acestei ţări din Uniune.

Preşedintele Germaniei a explicat că o serie de crize succesive, de la cea economică la migraţie au dus la cea mai periculoasă criză cu care se confruntă Europa, cea de încredere.

Preşedintele german a adăugat că valorile fundamentale europene, care nu sunt negociabile, ca drepturile omului, statul de drept şi libertatea de exprimare lasă destul loc şi pentru diversitate în Europa, aşa că unii europeni se tem nejustificat că şi-ar pierde identitatea naţională sau religioasă, dar, pentru ce se întâmplă - a spus Joachim Gauck - de vină sunt şi politicienii, care nu au fost în stare să explice marile idei sau marile schimbări europene.

"Lipseşte o situaţie în care lucrurile mari să fie explicate cu multă bunăvoinţă şi cu bun simţ pentru noi, toţi cei din diferitele pături sociale. Dacă nu explici, urmarea poate fi atât dezinteres, cât şi agresivitate. Din acest amestec reiese succesul multor mişcări populiste în anumite ţări europene. Nu pot decât să felicit România pentru faptul că nu există în ţara dumneavoastră o forţă politică ce ar conta, care capitalizează aceste sentimente", a susţinut Joachim Gauck.  

Preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, împreună cu omologul său român, Klaus Iohannis, vizitează la această oră oraşul Sibiu.

Cei doi şefi de stat au programate întâlniri cu reprezentanţi ai Forumului Democrat al Germanilor şi o vizită la Biserica Fortificată de la Cisnădie.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
21 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza