Jens Stoltenberg: O brigadă românească va fi transformată într-o brigadă multinaţională

Într-un discurs susţinut înainte de summitul NATO care începe în această seară la Varşovia, Stoltenberg a prezentat provocările la care Alianţa trebuie să răspundă.

Adăugat: 8 Iulie 2016
Ultima actualizare:8 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Preşedintele Klaus Iohannis şi secretarul general al NATO Jens Stoltenberg
trimite pe mail

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat astăzi că o brigadă românească urmează să fie transformată într-una multinaţională pentru a întări prezenţa Alianţei în sud-estul Europei.

La un sfert de veac de la desfiinţarea Tratatului de la Varşovia, capitala Poloniei este pomenită din nou când vine vorba de problemele politico-militare.

Acum este vorba însă de un summit al NATO care va începe peste câteva ore la nivel de şefi de stat şi de guvern, iar secretarul general al NATO doreşte ca această reuniune să rămână una de referinţă, pentru că sunt aşteptate decizii privind sporirea securităţii Alianţei, consolidarea apărării şi descurajarea, proiectarea stabilităţii dincolo de graniţele sale.

Între altele, sunt prevăzute măsuri atât pentru zona de nord a flancului estic cât şi pentru contracararea ameninţărilor care vin din sud.

Preşedintele Klaus Iohannis, care este prezent la Varşovia, sublinia într-un mesaj pentru reţelele de socializare că va promova proiecte importante pentru securitatea Românie.

Şeful statului a amintit de declaraţia secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit căruia Alianţa va transforma o brigadă românească într-o brigadă multinaţională pentru a întări prezenţa NATO în sud-estul Europei şi pentru apărarea împotriva atacurilor venite din afara Alianţei.

Summitul începe după ora 16:00, iar peste aproximativ o oră este prevăzută ceremonia semnării declaraţiei comune între NATO şi UE, mai precizează trimisul RRA la Varşovia.Autor:
Nicu Popescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza