Jean Phillipe de Tender: Serviciile publice de presă trebuie să fie sursa credibilă

Directorul departamentului media al UE de radio şi televiziune, Jean Phillipe de Tender, a atras atenţia asupra importanţei menţinerii standardelor de calitate.

Adăugat: 29 Aprilie 2016
Ultima actualizare:29 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Modul în care radiodifuzorii trebuie să se adapteze evoluţiei accelerate a internetului, reţelelor de socializare, noilor tehnologii şi platforme a fost analizat la Beijing, la Conferinţa Media 2020, organizată de Radio România şi postul naţional de radio din China.

Invitat la microfonul RRA, directorul departamentului media al UE de radio şi televiziune, Jean Phillipe de Tender, a atras atenţia asupra importanţei menţinerii standardelor de calitate, în condiţiile în care informaţia vine acum din nenumărate surse, iar multe dintre acestea pot recurge la intoxicări de presă.

"Cred că serviciile publice de presă trebuie să fie sursa credibilă, cea pe care te poţi baza. Să spui de exemplu că atunci când o informaţie vine de la Radio România aceasta este adevărată, pentru că Radio România este o sursă credibilă. Totuşi, în condiţiile evoluţiei tehnologiilor media, reţelelor de socializare, trebuie să discutăm mult despre metodele de schimbare a modului în care lucrăm, dar să menţinem standardele de calitate, standardele distinctive pe care le aveam şi până acum", a spus Jean Phillipe de Tender.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
29 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza