Jean-Claude Juncker felicită România și Bulgaria

Președintele Comisiei Europene a scris "Felicitări!" pe o rețea de socializare, în limbile română și bulgară, și a adăugat că este mândru că a fost martor al parcursui european al celor două state.

Adăugat: 26 Aprilie 2015
Ultima actualizare:26 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Jean Claude Juncker, președintele CE
trimite pe mail

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a felicitat, ieri, România şi Bulgaria, cu prilejul împlinirii unui deceniu de la semnarea de către cele două ţări a Tratatului de Aderare la Uniunea Europeană.

La Bucureşti, momentul a fost marcat de şeful statului, de premier, dar şi de opoziţie.

Într-o postare pe o reţea de socializare de pe Internet, Jean-Claude Juncker a scris în limbile română şi bulgară "Felicitări!" şi a adăugat că este mândru că a fost încă de la început martor al acestui parcurs al celor două state.

La Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut într-un comunicat dat publicităţii că semnarea Tratatului a demonstrat că România era pregatită să se alăture unui spaţiu definit de democraţie şi, la fel ca aderarea la NATO, acest fapt a demonstrat capacitatea elitelor politice, dar şi a societăţii de a-şi uni eforturile în direcţia unor obiective naţionale majore ce depăşesc interese particulare sau conjuncturale, a mai scris şeful statului.

La rândul său, premierul Victor Ponta a precizat, tot într-un comunicat, faptul că la zece ani de la semnarea documentului Uniunea Europeană este o parte integrantă a vieţii noastre, statut ce ne oferă avantaje de ordin economic, social şi de securitate.

El a reafirmat totodată angajamentul puternic al Guvernului român pentru îndeplinirea tuturor obiectivelor pe care le presupune apartenenţa noastră la această mare familie.

Împlinirea a zece ani de la semnarea Tratatului de Aderare la Uniunea Europeană a fost marcată printr-o postare pe o reţea de socializare şi de către copreşedintele, PNL Alina Gorghiu.

Ea a apreciat că evenimentul de acum zece ani reprezintă unul dintre cele mai importante succese de politică externă ale României, care ne-a deschis un drum mai bun pentru viitor.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza